SCORET: Stabæks Mads Stokkelien må trolig kutte ut studier neste år etter opprykket til Tippeligaen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SCORET: Stabæks Mads Stokkelien må trolig kutte ut studier neste år etter opprykket til Tippeligaen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

- Måtte nesten reise rett fra fest til skolen fordi jeg ikke kan få mer fravær

Nå dropper Stabæk-helten tannlegestudier etter opprykket.

(Dagbladet): Stabæk rykket i går opp til Tippeligaen i lagets første forsøk etter nedrykket i fjor. Det satte sterke følelser i sving på Nadderud og fansen stormet banen etter 1-1-kampen mot opprykksklare Bodø/Glimt.

Mads Stokkelien (23) scoret målet som sikret ett poeng på hjemmebane og det ble en lang natt for Stabæk-spillerne.

- Det ble en fantastisk fest med middag og hele laget samlet. Det ble en lang natt, men vi hadde god grunn til å feire, sier Stokkelien til Dagbladet.

Og det ble lite søvn på spissen som allerede i dag tidlig var på plass på skolebenken. Stokkelien er inne i sitt andre år av tannlegestudiet.

- Jeg sov rundt tre timer og måtte nesten reise rett fra fest til skolen fordi jeg ikke kan få mer fravær. Lite søvn er ikke noe problem etter en slik kveld. Selve opprykket er det største jeg har vært med på som fotballspiller. Det var helt fantastisk, sier Stokkelien.

Studie-stopp Til neste år må han trolig hoppe av studiet.

- Ja, jeg må faktisk vurdere det. Det blir vanskelig å kombinere med Tippeliga-spill. Jeg har allerede slitt i år og på grunn av obligatorisk oppmøte blir det nærmest umulig framover. Det er ikke krise - og jeg kan nok bare ta det opp igjen seinere, sier Stabæk-spilleren.

Stokkelien er inne i sitt andre av totalt fem år på veien til å bli tannlege.

Stabæk rykker opp til Tippeligaen til tross for tre uavgjort og ett tap på de fire siste kampene. Hødd, Ranheim, Mjøndalen og HamKam skal ut i kvalik.

- Det er jo ganske spesielt at vi klarte det. Ingen hadde trodd det på forhånd og det er stort for alle i klubben. Det blir en helt annen hverdag i Tippeligaen og jeg gleder meg allerede til å spille på både Lerkendal og Ullevaal, sier Stokkelien.

Hyllet laget Ingebrigt Steen Jensen har jobbet i og rundt Stabæk i en årrekke og hyllet klubben i går.

- Jeg har fulgt dette laget siden 1970, og dette opprykket er uten tvil vår aller største bragd. Det er større enn både Tippeliga-gullet i 2008 og cupfinalen i 1998. At vi klarer å rykke opp med et så ungt lag, det yngste som har rykket opp i Tippeligaen, er helt utrolig, sa Steen Jensen til Dagbladet.

- Stabæk er i øyeblikket Norges beste fotballklubb. Damene våre vant serien og skal spille cupfinale, herrene våret rykker opp til Tippeligaen og andrelaget rykket opp til andredivisjon. Bak der har vi aldersbestemte lag som dominerer. Som klubblag er det ingen som er i nærheten av oss i Norge, sa Steen Jensen.