Måtte ofre håret i finalen

Kom Lørenskog til Norway Cup-finale, skulle treneren klippes. Etter kampen sto spillerne klare med saksa.

(Dagbladet.no): 28 000 spillere stilte til start, men i dag var det bare seks finalekamper igjen i Norway Cup.

Først ute i dag var spillerne i klasse S, danske Fremad Amager mot Lørenskog. Det ble 3-0-seier til de rød-hvite jentene. Men selv om Lørenskog tapte, var de strålende fornøyd med å gå helt til finalen. Ingen hadde trodd det for noen få år siden. Da lovet trener Jon Julusmoen at han skulle klippe det lange blonde håret sitt om det ble finaleplass en gang.

Kort i nakken

Da kampen var over sto alle spillerne klare med hver sin saks og treneren hadde ikke noe annet valg enn å la lokkene falle.

- Jeg har hatt håret i 15 år, men det var helt greit. Jeg kunne ikke skuffe dem ved å si nei, sier trener Jon Julusmoen til Dagbladet.no med et smil.

Han har blitt minnet på uttalelsen sin av jentene i laget til stadighet, men hadde aldri trodd at de skulle nå finalen. Etter semifinalen i går forsto han at noe var på gang, men noen ville ha det til at de heller skulle farge håret hans gult og sort, i Lillestrøms klubbfarger. Selv er Lørenskog-treneren Vålerenga-supporter.

- Takk og pris at det ikke gjorde alvor av fargingen. Det hadde ikke vært noe hyggelig for meg, sier Julusmoen.

Helten så rødt

I neste finalekamp møttes Bayelsa United fra Nigeria og Asker Herrer. Kampen var møtte tettere og jevnere enn den første finalen i dag og endte 2-1 til Bayelsa. Begge målene til Bayelsa sto Agogu Ebitimi for. Men to-målscoreren klarte det kunststykke å få rødt kort for en stygg felling like før kampslutt. Dermed måtte han tusle av banen. Men dagens helt ble han likevel, tross rødt kort.

Kampen ble sett av fotballpresident Sondre Kåfjord, som var svært fornøyd over den underholdende kampen.

Gjengangere

Brasilianske Pequeninos har klippekort til finalene i Norway Cup. I år var de i to finaler. Første var mot Vålerenga 2 i klasse C. Som vanlig ble det friske sambatakter på gressmatta og brasiliansk seier. 2-0 måtte Vålerenga bokføre som tap i regnskapet.

Lørenskog igjen

Selv om Lørenskog tapte den første finalekampen i dag fikk jentene i klasse R, revansj. Wisent Girls fra Sveits måtte bite i gresset og reise hjem til gjøkur-landet med 3-1 mot seg.

Sveitserne var lykkelige for sølvet, og kampen var så viktig at selv landets ambassadør hadde tatt veien til sletta for å se finalekampen.

To på rad

I klasse Q var det Sandvikens tur til å juble høyest, akkurat slik de gjorde i fjor. Jentene fra vest møtte Fortuna Hjørring og vant 1-0, men det måtte ekstraomganger til før en vinner kunne løfte pokalen over hodet.

Danskene hadde føringene store deler av kampen, men vinnermålet som kom på Golden Goal, var lekkert. Aimee Dedris ble matchvinner og kåret til banens beste spiller. Ballen plasserte hun helt i det motsatte hjørnet for målvakten.

(Referat fra siste kamp kommer snart)

FØR OG ETTER:</B>Jon Julusmoen hadde ganske langt hår, men nå er det kort i nakken.