Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Måtte opereres og havnet i rullestol etter skrekkrennet: - En skam for sporten vår

FIS mener at det ikke var uforsvarlig å avvikle slopestyle-konkurransen.

SKADD: Tyske Silvia Mittermüller måtte gjennomgå en operasjon etter at hun fikk en kraftig smell under slopestyle-trening. Foto: NTB Scanpix / Instagram
SKADD: Tyske Silvia Mittermüller måtte gjennomgå en operasjon etter at hun fikk en kraftig smell under slopestyle-trening. Foto: NTB Scanpix / Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GANGNEUNG (Dagbladet): Kvinnenes slopestyle-finale mandag morgen ble en forblåst affære.

Silje Norendal, som endte på en fjerdeplass i vindkastene, var både forbanna, skuffa og redd i løpet av noen få minutter.

- Først og fremst er jeg irritert over at det ble kjørt en finale i dag i det hele tatt. Jeg kjørte gjennom hoppene én gang på trening og synes det var helt grusomt. Jeg ville egentlig bare sette meg ned på toppen og begynne å gråte. Jeg føler at jeg har blitt robbet for en tredjeplass, sa hun til Eurosport.

- Uansvarlig

Og Norendal var langt fra den eneste som reagerte på at det ble kjørt i slopestyle-løypa.

En av de som nå raser mot arrangørene er tyske Silvia Mittermüller. Hun skadet seg under en av treningsomgangene, og i finalen kjørte hun bare løypa rett ned. Med ryggsekk.

I ettertid har hun også gjennomgått en operasjon for å reparere menisken, og på Instagram har hun lagt ut et bilde der hun sitter i rullestol.

Til tyske Frankfurter Allgemeine forteller hun hvordan hun opplevde fallet på trening.

- Det var uansvarlig. Jeg kom til Sør-Korea for å ta inn alle inntrykkene i et OL, og gi alt. Jeg ga virkelig alt tross det farlige været, men jeg ble tatt av et vindkast som gjorde at jeg mistet balansen, sier hun.

- Det er en skam for sporten vår.

Mener det var trygt

Stefan Knirsch, sjefen for de tyske slopestyle-kjørerne, beskriver konkurransen som «dårlig reklame for sporten», og sier at idretten ikke trenger å være farlig for å være spektakulær.

Sammen med Det internasjonale skiforbundet (FIS) må vi se på hvordan vi kan måle vinden på en bedre måte, og sette opp lys på starten som forteller løperne om det er trygt å kjøre, sier han.

FIS på sin side mener de har gjort det de kan for å sørge for løpernes sikkerhet.

- Vi ville aldri avviklet en konkurranse hvor vi ikke kan garantere for sikkerheten. Juryen mente at været var stabilt nok for at både konkurranse og trening kunne gjennomføres som planlagt, heter det i en uttalelse fra forbundet.

Sur fjerdeplass

Eurosports eksperter var ikke enige med FIS. Under sendinga natt til mandag sa Helene Olafsen at rennet ikke skulle blitt gjennomført. Det samme mente Jonas Greve.

- Skal jeg være helt ærlig synes jeg ikke at det har vært forsvarlig å sette utfor. Det er trist, sa Olafsen.

Rennet ble vunnet av amerikanske Jamie Andersson med 83 poeng foran kanadiske Laura Blouin som noterte seg for 76,33 poeng.

Finske Enni Rukajarvi sneik seg foran Norendal, og sikret bronsen med 75,38 poeng.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!