- Måtte redde OL

Her redder Cecilie Leganger (28) skuddet som helt sikkert hindret norsk tap - og en total skuffelse her i VM.

RIJEKA (Dagbladet): På stillingen 28-28 like før slutt vartet hun opp med en praktredning fra Slovenias Mojca Dercar - og like etter sendte Berit Hynne i vei skuddet som sikret norsk seier - og retten til å spille om 5. plassen som gir OL-billett til Athen neste høst.

Ikke sint på Ukraina

- Jeg visste at jeg måtte reddet skuddet, ellers ville vi tape. Jeg rakk å tenke da hun kom løpende, og jeg bannet på at jeg skulle ha det siste ordet. Det spiller ingen rolle hvordan du har gjort det tidligere i kampen om du redder det siste og avgjørende skuddet. Det er det det handler om, sier Cecilie Leganger til Dagbladet.

Den rutinerte sisteskansen har vært der før og vet akkurat hva det dreier seg om. I 2001-VM reddet hun Norge i semifinalen med et praktredning fire sekunder før slutt.

I år blir det ikke finale.

- Vi kan ikke bebreide Ukraina for ikke å gi alt mot Ungarn. For oss var det viktig å redde plassen til OL. For dit skal vi, forsikrer Leganger.

Krevende kamper

- Hadde du gitt deg på landslaget om det ikke hadde blitt OL?

- Jeg har forsøkt å stille meg det spørsmålet, men har ikke klart å svare på det. Jeg måtte først fått dette mesterskapet ut av verden. Men jeg synes det er kjempegøy med landslaget, sier Leganger.

Da Norge ledet 28-24 snaue seks minutter før slutt var hun sikker på at seieren var i boks. Men igjen røk Norge på en liten sluttpunktering - som sørget for den tredje strake thrilleren med Norge i en av hovedrollene i mellomrunden i Rijeka.

Nettopp det tror Leganger har tæret på kreftene.

- Vi har spilt mange krevende kamper, og jeg jobbet hardt også fra sidelinja i første omgang, og var kjempesliten mentalt allerede da jeg kom innpå. Jeg gispet nærmest etter luft, sier Leganger.

- Men heldigvis klarte vi å fighte helt ut. Det viser at vi vil utrolig mye.

VERDIFULL REDNING: Cecilie Leganger stoppet ballen og reddet håpet om en OL-billett for Norge. - Jeg bannet på at jeg skulle ha det siste ordet, sier Cecilie til Dagbladet.