<strong>FINALEKLAR:</strong> Sigurd Rosted feirer semifinaleseieren over Vålerenga i cupen. Laget møter Lillestrøm i finalen 3. desember. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FINALEKLAR: Sigurd Rosted feirer semifinaleseieren over Vålerenga i cupen. Laget møter Lillestrøm i finalen 3. desember. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Klubben i mitt hjerte: Sarpsborg-spiller Sigurd Rosted

Måtte se forrige cupfinale fra benken. Nå kan han knapt vente

Oslo-gutten Sigurd Rosted gleder seg til å møte Lillestrøm i cupfinalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Utøverne

Disse har Dagbladet møtt:

  • Andreas Bjørnstad, svømming
  • Sigurd Rosted, fotball
  • Elise Skinnehaugen, håndball
  • Felix Baldauf, bryting
  • Karsten Warholm, friidrett
  • Stein Tore Bakken, ishockey
  • Andreas Stjernen, skihopp
  • Sverre Lunde Pedersen, skøyter
  • Patrick Thoresen, ishockey

(Dagbladet): Sarpsborg er Norges beste eksempel på hvordan en klubb bør driftes, og Sigurd Rosted er kanskje det beste eksempelet på hva klubben har gjort rett.

I en alder av 23 år har midtstopperen vært en bærebjelke på et av Eliteseriens beste lag, noe som ble belønnet med hans første innkalling til landslaget tidligere i år.

- Det var veldig spesielt. Vi var på tur til Göteborg med laget, og så fikk jeg en telefon om at jeg var kalt inn kl. 23.45 på kvelden. Jeg skulle møte på trening morgenen etter, men det gikk ikke tog så seint. Da endte jeg opp med å ta taxi til Sarpsborg, for så å kjøre med bil videre derfra. Det ble ikke mye søvn før den første økta, forteller han.

Så forrige finale fra benken

Det ble lite spilletid for Norge, men for sarpingene har Rosted vært langt mer sentral. Han står med 25 kamper denne sesongen, og er med det blant lagets mest brukte spillere.

Sarpsborg har vært i toppsjiktet av tabellen hele sesongen, og før de to siste serierundene ligger laget på 3. plass. Dermed er drømmen om en medalje intakt.

Medalje blir det definitivt i cupen. Spørsmålet er bare hvilket edelt metall Rosted og lagkameratene kan henge rundt halsen til slutt. Sarpsborg har gått hele veien til finalen i cupen, og 3. desember skal de måle krefter med Lillestrøm på Ullevaal.

- Det er den største enkeltkampen man kan spille i Norge, mener Rosted, som knapt kan vente på å gå ut på den tradisjonsrike gressmatta.

- Jeg gleder meg veldig mye til å spille den kampen. Jeg var skadet sist gang, men var med på benken, og fikk kjenne på rammen rundt kampen. Jeg fikk gåsehud da jeg hørte fansen synge Sarpsborg-sangen. Det var stort.

Med tanke på hvor du er fra - er du Vålerenga-fan?

- Jeg er fra Oslo, så du får tenke selv.

Er det spesielt å møte Lillestrøm?

- På en måte, men jeg har aldri vært i klubben, og holder ikke med de lenger, i og med at jeg spiller i en annen klubb.

Sarpsborg var tapende cupfinalist i 2015. Den gangen ble Rosenborg for sterke, og vant 2-0.

Flere eliteserieklubber interessert

Rosted startet karrieren i Hasle-Løren i Oslo, hvor han spilte store deler av barndommen.

- Klubben betydde mye for min utvikling. Da vi var i 10-årsalderen fikk vi noen gode trenere, og vi satset litt. Da jeg var 14 år ble jeg med i Bjerkealliansen, og der hadde vi et veldig godt lag, og mange fikk tilbud fra Vålerenga, Skeid og Lyn.

For midtstopperen gikk turen videre til Oslo-klubben Kjelsås. Det var her sportssjefen i Sarpsborg, Thomas Berntsen, først fikk øynene opp for stoppertalentet.

- Det var veldig stas å bli hentet til Sarpsborg. Det var andre eliteserieklubber som var interessert, men jeg visste at Berntsen hadde sett mange kamper i den gode 2014-sesongen, men også året før, forteller Rosted.

Skryter av Sarpsborg

Rosted ble hentet for småpenger til Sarpsborg, og her har han slått ut i full blomst.

23-åringen er full av lovord om hvordan klubben har blitt driftet.

- Klubben har lagt sten for sten, og det er til etterfølgelse for andre. Det gjelder å være litt nøktern. Nå ser andre klubber hit, for å lære av Sarpsborg.

Fullt så imponert er han ikke over utviklingen hos rival Fredrikstad.

- Det som skjer i den andre byen er bare trist. Det har pågått i mange år, og jeg håper at de kan lære av Sarpsborg. Det hadde vært kult med lokalderby, det merker man når vi spiller treningskamper, mener Rosted.

I tillegg til Berntsen og de driftsansvarlige i Sarpsborg, skal trener Geir Bakke ha sin del av æren for klubbens framgang.

- Han er en ekstremt faglig sterk fotballmann, og det oser av han. Han kan veldig, veldig mye, og er flink til å gi tilbakemeldinger, skryter Rosted.

Cupfinale!!!!!!!

A post shared by Sigurd Rosted (@sigros94) on

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer