Måtte se kampen fra kasjotten

PARIS (Dagbladet): 58 skotter, som påtalemyndighetene i Bordeaux anså som farlige hooligans, måtte i går se Norge-Skottland på TV, godt bevoktet av politiet. Det tas nå ingen sjanser på nytt bråk etter de voldsomme episodene i Marseille.

Skottene skal ha kommet seg inn i Frankrike gjennom Spania, siden Calais er spesielt overvåket. De ble tatt med til en identitetskontroll og plassert i en sal der politiet kunne passe på dem mens de måtte se kampen på TV.

Bordeaux' bymyndigheter serverte dem brett med mat, men baren var stengt. Etter kampen ble de loset ut i ventende busser og kjørt ut av Bordeaux.

Utvist

Diskusjonen går høyt i Frankrike etter at engelske hooligans satte Marseille på ende søndag og mandag. 50 ble såret. En engelskmann fikk kutt i halspulsåren og en annen fikk en kniv i ryggen. 80 ble arrestert. I går ble seks utvist øyeblikkelig fra Frankrike. Tre ble dømt til tre måneders ubetinget fengsel.

Fransk presse er kritisk til politiets innsats.

Opprørspoliti

- Hvor var politiet? Ingen steder, skrev avisa La Provence. Opprørspolitiet ble ikke satt inn før midnatt. Avisa Le Monde kritiserte politiet for å ha pågrepet personer uten grunn og sparket de som allerede lå nede. I tillegg kunne ikke politiet engelsk. Det hadde vært lettere. Ingen ting var gjort for å evakuere dem som ikke hadde billett fra Marseille sentrum.

  • FIFA kommer ikke til å straffe England for hooligansens bøllete oppførsel, slik Marseilles viseordfører Renaud Muselier ville.

Hast

- Det er ingen diskusjoner om å diskvalifisere England eller forby England å delta i VM i 2002, sa FIFA-talsmann Keith Cooper i går, og England kan fortsatt håpe på å få arrangere VM i 2006.

Englands neste kamp er i Toulouse, mot Romania mandag. 1000 fans er allerede kommet dit. I all hast ble en musikkfestival avlyst, og politiet har bedt om forsterkninger.