Bergen  20160821.
Eliteserien fotball 2016: Brann - Rosenborg.
1-1 ved Rosenborgs Christian Gytkjær i eiteseriekampen i fotball mellom Brann og Rosenborg på Brann stadion.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20160821. Eliteserien fotball 2016: Brann - Rosenborg. 1-1 ved Rosenborgs Christian Gytkjær i eiteseriekampen i fotball mellom Brann og Rosenborg på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Måtte slite for poeng i Bergen

Christian Gytkjær reddet et poeng for trønderne i Bergen. - En kamp som inneholder kriging, kjefting, mål og et engasjert publikum gjør det moro å spille fotball, sier Gytkjær.

Brann-Rosenborg (1-0) 1-1
Klassikeren Brann og Rosenborg blir ofte velspillende og underholdende. Det ble også kveldens kamp. Hjemmelaget hadde ni kamper på rad uten tap hjemme, mens trønderne hadde 19 kamper på rad uten tap.

- Åhh. Dette var moro. Kjempestemning, harde taklinger og godt engasjement både på og utenfor banen. Litt kjedelig at vi ikke vinner, men vi spiller bra og styrer hele kampen. Ett poeng i dag er helt ok, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Det gikk ikke mer enn tre minutter før Brann satt fyr på et fullsatt stadion. Venstreback Ruben Kristiansen kom på et voldsomt raid på vingen. Innlegget havnet på bakerste stolpe, hvor Jakob Orlov svevde som en basketballspiller. Hodestøtet gikk i en fin bue ned i Adam Larsen Kwaraseys høyre hjørnet. En vakker scoring av Branns spiss, som ikke har vært blant de mest målfarlige i år.

Kompakt og godt forsvar
Brann har kun sluppet inn ett mål på hjemmebane i år. Bergenserne har vært bunnsolide bak, og det merket også gjestene fra Trondheim. Skal man trekke fram noen på hjemmelaget, så må det være Bismar Acosta som plukket ned det meste i luften, og frustrerte gang på gang gjestene med sitt solide stopperspill.

Rosenborg hadde det meste av spillet i første omgang, men de greide ikke å overliste Brann-forsvaret. Men det var ikke langt unna. Pål Andre Hellands frispark suste kun centimetre utenfor. Og både Mattias Vilhjalmsson og Mike Jensen var nære på å bli målscorere.

Brann på sin side skapte ikke flere sjanser i første omgang.

- Vi skaper ikke allverden, men vi gjennomfører en en god fotballkamp. Og når det begynner å koke på banen og blant publikum, så står vi opp og tar kampen. Det er jeg veldig fornøyd med i dag. Når vi sitter i garderoben etter kampen og er litt skuffet over ett poeng mot RBK, så sier det litt hvor langt vi er kommet på et år, sier branntrener Lars Arne Nilsen.

Enveiskjøring
Rosenborg fortsatte presset etter pause. Brann hadde lite å stille opp med, da trønderne fortsatte å slite vertene i stykker. Det ble en tøff omgang med mange frispark og harde dueller. Men mange sjanser ble det ikke. Men så dukket innbytter, og toppscorer i eliteserien opp. I det 68. minutt fikk Christian Gytkjær stå helt alene på Branns femmeter. Det straffer seg. Han satt ballen iskaldt i mål. Fin målgivende pasning fra Elbasan Rashani.

Samme Gytkjær holdt på å avgjøre kampen noen minutter før slutt. Men Piotr Leciejewski glimtet til med en superredning.

Dermed ble det poengdeling i Bergen. Mye kriging, god underholdning, men få sjanser. Rosenborg var nærmest seier, mens Brann nok er fornøyd med ett poeng etter å ha blitt presset på defensiven i nesten 90 minutter.

17.366 tilskuere på Brann stadion i kveld. Rosenborg leder serien suverent, men bak kommer et kobbel av lag som vil kjempe om europacup-plass neste år. Odd er på sølvplass, mens Brann har tredjeplassen. Men per dags dato er til og med Viking på 8. plass med i medaljekampen.