Måtte søke om matkuponger for å overleve. Nå har OL-håpet fått 120 000 kroner i støtte

Fansen samlet inn penger til Emily Scott.

HARDT LIV:: Emily Scott trener åtte timer om dagen, men har så dårlig råd at hun har måttet søke om matkuponger. Nå har fansen samlet inn over 120 000 kroner til henne. Her sammen med Sarah Chen fra USA, og Sayuri Shimizu og Yui Sakai fra Japan.Foto: AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL / NTB Scanpix
HARDT LIV:: Emily Scott trener åtte timer om dagen, men har så dårlig råd at hun har måttet søke om matkuponger. Nå har fansen samlet inn over 120 000 kroner til henne. Her sammen med Sarah Chen fra USA, og Sayuri Shimizu og Yui Sakai fra Japan.Foto: AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I går skrev Dagbladet om Emily Scott, det amerikanske OL-håpet som får så lavt idrettsstipend at hun måtte søke om matkuponger for å få råd til mat.

Scott trener åtte timer om dagen, seks ganger i uken. Tre kvelder i uken jobber hun på en fabrikk for å få penger til husleie, billån og mat.

For to uker siden måtte hun søke om matkuponger, fordi pengene ikke strakk til.

Får hjelp Det var USA Today som først omtalte saken, og etter at den amerikanske avisen publiserte saken har flere støttet Scott.

Scott har ved hjelp av tidligere OL-vinner Derrek Parra til å åpne en konto på internett, hvor folk kan sette inn penger til henne.

Den amerikanske jenta hadde samlet inn 1200 kroner, før USA Today omtalte saken.

På et døgn har dette beløpet nå steget til hele 120 000 kroner.

- Det er helt fantastisk. Fremmede som ikke kjenner meg har gitt meg penger. Jeg har skrevet tilbake til alle som har donert penger, og prøvd å vise min takknemlighet, men jeg tror ikke jeg får sagt takk nok ganger. Det er helt sykt, sier Scott til USA Today.

- Det er forbløffende at folk bryr seg så mye. Jeg trodde ikke mitt eget forbund hadde troen på meg, så at alle disse fremmede menneske har det, det føles veldig bra.

Satser mot OL Da Scott ble klar over all støtten ringte hun umiddelbart til faren, som har oppdratt henne etter at moren hennes ble fengslet for narkotikarelaterte forbrytelser, da Scott gikk i tredjeklasse.

- Jeg ropte til han. Han har hele tiden fortalt meg at alt vil ordne seg. Nå sa han: Jeg ba deg om å beholde troen.

Scott sier til den amerikanske avisen at hun ikke trodde hun ville få så mye respons på innsamlingsaksjonen fordi flere skøyteløpere og andre OL-utøvere også har prøvd å skaffe seg penger via nettstedet.

- Jeg er fortsatt litt i sjokk. Etter å ha fokusert så mye på hvordan jeg skal få endene til å møtes kan jeg nå konsentrere meg om å komme inn på OL-laget. Nå kan jeg for en gangs skyld puste ut og heller se framover og planlegge hva jeg ønsker å gjøre for å komme meg til Sotsji, sier hun til USA Today.