BRUDD: Alexander Kristoff fikk aldri muligheten til å spurte om seieren, ettersom bruddet holdt helt inn. Foto: EPA/KIM LUDBROOK
BRUDD: Alexander Kristoff fikk aldri muligheten til å spurte om seieren, ettersom bruddet holdt helt inn. Foto: EPA/KIM LUDBROOKVis mer

Måtte spurte om femteplass: - Lite motivert

Kristoff måtte se at brudd holdt helt inn.

(procycling.no) Medvind sørget for at et brudd med fire ryttere skulle gjøre opp om seieren på Tour of Omans siste etappe.

Til slutt var det Matthias Brändle (IAM) som kunne juble for seier etter å ha gått solo med tre kilometer igjen. I hovedfeltet vant Peter Sagan spurten, Alexander Kristoff ble nummer åtte.

- Jeg hadde håp om å kjempe om seieren, men det virka som om mange lag ikke hadde noen ambisjoner. Vi prøvde å ta igjen etter at vi så at jeg hang med over bakken, men det ble for langt fram, sier Kristoff til procycling.no.

Katjusja-rytteren sier han gjerne skulle vært med å kjempet om seier dersom det hadde blitt samlet spurt, men istedet ble det en kamp om femteplassen.

- Motivasjonen var ikke helt der når det gjaldt en femteplass. Jeg prøvde jo å spurte, men det ble for tungt. Jeg hadde ikke helt gnisten i beina og da er det like greit å gi seg, sier han.

- Vil vinne alt jeg deltar i Etter Kristoffs etappeseier i Tour of Oman torsdag, fortalte trener Stein Ørn at de vurderte å forhindre at Kristoff vant flere etapper på en stund. Dette for å ta bort litt av presset som hviler på 27-åringens skuldre.

- Det er helt uaktuelt for min del. Jeg skal ville de løpene jeg kan, svarer en soleklar Kristoff.

Nå setter han kursen mot Belgia og Omloop Het Nieuwsblad 28. februar, og Kuurne-Brussel-Kuurne 1. mars.

- Det blir spennende å se. Jeg håper jeg kan ta med meg de gode resultatene fra Tour of Qatar og Tour of Oman.

Dro fordel av vinden Sjette og siste etappe i Tour of Oman besto av en 133 kilometer relativt flat løype. Rytterne skulle imidlertid over to klatringer 44 og 27 kilometer før mål. Lørdagens etappe ble avslyst som følge av ekstreme temperaturer, og som mange ganger tidligere fikk feltet oppleve det harde været som Oman kan by på.

Søndag skulle imidlertid været spille på lag med rytterne. Et brudd kom seg avgårde, bestående av Danny Pate (Team Sky), Iljo Keisse (Etixx QuickStep), Matthias Brändle (IAM) og Jef Van Meirhaeghe (Topsport Vlaanderen). Bruddet nøt godt av medvind og fikk etter hvert en avstand på over ni minutter med 70 kilometer igjen.

14 kilometer før mål hadde bruddet fortsatt 3:20. I hovedfeltet ble det satt opp et voldsomt tempo for å ta igjen bruddet, noe som førte til at blant annet lederen i spurtkonkurransen, Andrea Guardini måtte slippe. Dermed var Alexander Kristoff kvitt minst én utfordrer i spurten om etappeseieren.

Gikk solo Men avstanden til bruddet ble for lang, og syv kilometer før mål hadde kvartetten i front over to minutters fordel. Tre kilometer før mål angrep Brändle og fikk noen sekunder på resten. Avstanden skulle imidlertid holde, og IAM-rytteren stakk av med seieren.

I sammendraget ble det uforandret, og Rafael Valls (Lampre - Merida) beholdt dermed sammenlagtledelsen som han overtok på den fjerde etappen. Det ble spanjolens første sammenlagtseier i Lampre-trøya siden overgangen fra Vacansoileil i 2013.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no)