Kvartfinale i Champions League

Måtte svare på spørsmålet «alle» lurer på

Mohamed Salah (28) har latt seg intervjue av spansk presse før oppgjørene mot Real Madrid i Champions League. Der ble selvsagt hendelsen med Sergio Ramos fra finalen i 2018 et tema.

Publisert

Champions League-finalen i 2018 huskes i stor grad for en gråtende Mohamed Salah som måtte gå slukkøret av banen etter å ha skadet skuldra i en tøff duell med Real Madrid-kaptein Sergio Ramos.

Real Madrid gikk seirende ut av oppgjøret mot Liverpool, og sikret med det sin tredje strake Champions League-tittel, etter at Salahs lag ble slått 3–1.

I tiden etterpå haglet kritikken mot Ramos, og den flere ønsket å se den spanske landslagskapteinen utestengt fra fotballen grunnet det som ble ansett som et ulovlig grep i kampsport.

Nytt møte

Blant andre det europeiske judoforbundet (EJU) var ute og kritiserte Ramos for det de anerkjente som et av deres idretts mest ulovlige grep.

Derfor er det knyttet stor spenning til Champions Leagues kvartfinaler denne sesongen, der man får det første møtet mellom Ramos og Salah siden «den episoden» ute på gressteppet i Kiev.

I et intervju med Marca ble Salah selvfølgelig spurt om situasjonen fra finalen i 2018 gir ekstra motivasjon. Egypteren gjorde det han kan for å dysse ned Ramos-hendelsen uka før de to kamphanene møtes på ny.

- Den kampen er ferdig, så dette er ikke noe jeg tenker på. Jeg tenker på mitt lag, og resten av verden tenker på sitt lag. Alle vil vinne, og det er alt, sier Salah i intervjuet.

Kritikken mot Ramos haglet, og det ble blant annet startet en underskriftskampanje som oppfordret det internasjonale fotballforbundet (FIFA) til å ilegge Ramos en lengre karantene.

Over en halv million mennesker skrev under på kampanje på nettet, i et forsøk på å blant annet stoppe Ramos fra å spille VM-sluttspillet i Russland sommeren 2018.

- Mangler Ronaldos mål

Siden det oppgjøret har Salah og Liverpool fått sin revansj ved å vinne Champions League i 2019, i finalen over Tottenham og gikk også hele veien og vant Premier League i 2020.

Nettopp dette tror egypteren fort gir Liverpool en fordel inn mot det som anses som et returoppgjør mellom to av Europas virkelige stormakter.

- Vi er mestre nå, og det endrer veldig mye, uthever Salah, som også mener det er viktig å slå i bordet at det er spesielt én spiller Madrid mangler inn mot dette oppgjøret.

SE TV: Stemninga sto i taket blant Liverpool-supporterne på Youngstorget i Oslo da Mohamed Salah satte 0-1 på straffespark etter bare to minutter. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- De har mistet flere spillere, blant andre Cristiano Ronaldo, som er den beste spilleren i klubbens historie og som har scoret mange mål, sier Salah.

Han passer uansett på å framheve at selv om man kanskje mangler klubbens mestscorende gjennom aller tider, så har man funnet en verdig erstatter.

- De signerte Eden Hazard, og han har ikke hatt mye flaks. Han har vært skadet. Det er forskjellig. Det laget er i kvartfinalen, de har store spillere selv om de mangler Ronaldos mål, sier egypteren.

Selv er Salah tydelig på at det er to oppgjør mellom to jevne lag. Både Real Madrid og Liverpool har hatt sine problemer de siste åra. Det gir økt motivasjon, mener Liverpools superstjerne.

MESTER: Mohamed Salah og Liverpool har hatt mye å smile over de siste årene. Foto: Paul ELLIS / AFP.
MESTER: Mohamed Salah og Liverpool har hatt mye å smile over de siste årene. Foto: Paul ELLIS / AFP. Vis mer

- Mye skjedde samtidig. Vi har ikke hatt flaksen på vår side. Det gjør at vi bare har lyst til å vinne Champions enda mer, og jeg håper at vi kan klare det.

Det er også grunnlag for spekulasjon rundt Salahs framtid, og basert på sine kommentarer så gjør ikke Salah lite for å dempe de spekulasjonene om at en overgang kan være nært forestående etter denne sesongen.

- Det er ikke noe som avhenger av meg. Vi får se hva som skjer, men jeg foretrekker å ikke snakke om dette nå, sa Salah, som videre ikke utelukket et opphold i Spania.

- Jeg håper å spille fotball i mange år framover, så hvorfor ikke? Man vet aldri hva som skjer i framtida, så det kan være det skjer en dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer