MØTET: Joar Gjerde og Björn Ferry lo godt da de møttes i Sandnes etter håndballspillerens 55 mil lange kraftprøve. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
MØTET: Joar Gjerde og Björn Ferry lo godt da de møttes i Sandnes etter håndballspillerens 55 mil lange kraftprøve. Foto: John Terje Pedersen/DagbladetVis mer

Måtte sykle 55 mil etter Björn Ferrys OL-gull

Møttes i Sandnes etter kraftprøven.

|||SANDNES (Dagbladet): Det var nok mange nordmenn som var misfornøyde da Björn Ferry skøytet inn til gull på skiskytternes jaktstart i Vancouver, mens beste norske var Ole Einar Bjørndalen med en beskjeden 7.-plass.

Men det spørs nok om noen bannet høyere enn håndballspilleren Joar Gjerde, som på det tidspunktet spilte for svenske Skövde.

- Trenerne mine der er så opptatte av skiskyting, og viste meg videoer av hvor god form Ferry var i. Jeg sa til dem at jeg skulle sykle fra Skövde til Stavanger hvis han gikk til topps i OL, sier Gjerde som kommende sesong spiller for hjemmeklubben Viking.

Ringte, lo og la på
Og trenerne var ikke akkurat skuffet da Ferry var best av alle, og sikret seg gullet på jaktstarten.

- Den ene treneren min, Henrik Schneider, ringte meg opp like etterpå. Han sa ingenting, men bare lo og la på, sier Gjerde til Dagbladet.no.

Lørdag kom han fram til Sandnes etter noen dager på sykkelen. Han og faren reiste til Skövde med bil, før de satte seg på sykkelen og tok fatt på de 55 milene. Gjerde måtte ha på en t-skjorte med teksten «Björn Ferry OS guld», som han også måtte trene med etter Ferrys gulløp.

- De gamle lagkameratene mine sto og vinket farvel til meg da jeg syklet avgårde, sier Gjerde.

Møtte Ferry

Og som et perfekt sammentreff var Ferry i Sandnes og deltok på Blinkfestivalen, noe Gjerde ikke hadde anelse om da veddemålet ble gjort.

- Det fant jeg ut for to uker siden, sier håndballspilleren.

Og den svenske gullvinneren var full av respekt da de to møttes i deltakerområdet ved siden av løypa.

- Det er stort å stå for det man gjør. Det er respekt, sier Ferry.

Siste fysiske veddemål
Den vanligvis så frittalende skiskytteren lot Gjerde slippe billig unna, selv om langturen kom etter at han veddet mot svensken.

- Sverige er jo ikke så gode i håndball lenger, så jeg kan ikke være så «kaxig», sier han med et smil.

Gjerde hadde ikke så mye erfaring på sykkelen, men har rukket noen langturer de siste to ukene.

Nå er det lenge til han kommer til å inngå noen veddemål.

- Jeg kommer nok aldri til å vedde om noe fysisk igjen.

- Og det var vel greit at å sykle naken ikke var en del av veddemålet?

- Det er jeg glad for nå, ja, sier han og ler.