Kjetil Rekdal

- Måtte ta et oppgjør

Kjetil Rekdal er ny Rosenborg-trener.

Kjetil Rekdal blir ny Rosenborg-trener, sammen med tidligere HamKam-partner Geir Frigård. Vi har pratet med begge etter mandagens pressekonferanse. Video: Joakim Halvorsen / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter klubben på sine nettsider.

- Å spille foran et fullsatt Lerkendal som er forent. Som vil det beste for Rosenborg og gleder seg til å komme på kamp, og pusher laget framover for å score mål, sier Rekdal i et intervju med den nye klubben sin.

Han skriver under på en treårsavtale med Trondheimsklubben etter å ha ledet HamKam til opprykk til Eliteserien.

Med seg får han også sin assistent i HamKam, Geir Frigård.

- Jeg er ekstremt spent og veldig fornøyd. Jeg har jobbet som trener i over 20 år og endelig får jeg muligheten i en toppklubb. Jeg skal forsøke å gjøre det til en vinnende klubb igjen, fortalte Rekdal på pressekonferansen.

FORTSETTER SAMARBEIDET: Dette blir trenerduoen i Rosenborg i årene fremover. Foto: Geir Olsen / NTB.
FORTSETTER SAMARBEIDET: Dette blir trenerduoen i Rosenborg i årene fremover. Foto: Geir Olsen / NTB. Vis mer

- Måtte ta et oppgjør

Under intervjuet blir Rekdal møtt med spørsmål om negative reaksjoner til hans ansettelse. Der blir han blant annet spurt om hans fortid med spilling kan gå utover arbeidet hans med Rosenborg.

- Spill har jeg lagt bort. Det var en av konsekvensene som jeg måtte ta et oppgjør med meg selv. Det har opp gjennom åra vært veldig overdrevet, sier han og fortsetter.

- Jeg er en konkurransemann, og jeg fant vel ut at jeg måtte legge det bort og heller bruke tiden på å få bedre resultater og mer omsorg av folka rundt meg. Så det er jeg ferdig med.

Lang trenerjakt

Allerede i juli ble det klart at Åge Hareide ville gi seg som Rosenborg-trener på slutten av sesongen.

FERDIG: Åge Hareide er ferdig som Rosenborg-trener. Foto: Ole Martin Wold / NTB.
FERDIG: Åge Hareide er ferdig som Rosenborg-trener. Foto: Ole Martin Wold / NTB. Vis mer

Den siste måneden har ryktene svirret rundt forskjellige kandidater til den ledige stillingen. De heteste navnene har vært Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen og tidligere Hammarby-trener Miloš Milojević, som var i flere samtaler med RBK.

Sistnevnte fikk nylig sparken fra Hammarby som følger av flørten med Rosenborg.

- Jeg kan ikke uttale meg om Rosenborgs prosess, men kan uttale meg om min prosess og den har vært strålende, forteller Rekdal.

Merittert

Kjetil Rekdal har tidligere tatt en ligatittel med Vålerenga i 2005. Han ledet også klubben til en NM-tittel i 2002. Det gjorde han også i Aalesund i 2009 og 2011.

Det siste halvannen året har han tatt HamKam fra bunnen av OBOS-ligaen til direkte opprykk til Eliteserien.

- Følelsesmessig var dette et tøft valg å ta. Man går fra en klubb som har bygget seg opp og som er full av flinke folk. Jeg tror HamKam er godt rustet og har et godt utgangspunkt til å gå videre. Det er alltid noen som blir skuffet og noen som blir glad i fotballen, sa Rekdal på pressekonferansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer