FORNØYD: Cristiano Ronaldo (t.v.) gledet seg over avansement til åttedelsfinalen etter 0-0 mot Brasil.Foto: SCANPIX/EPA/DANIEL DAL ZENNARO
FORNØYD: Cristiano Ronaldo (t.v.) gledet seg over avansement til åttedelsfinalen etter 0-0 mot Brasil.Foto: SCANPIX/EPA/DANIEL DAL ZENNAROVis mer

- Måtte ta på oss arbeidstøyet, men avsluttet i smoking

Queiroz og Ronaldo gleder seg over avansement.

|||DURBAN (Dagbladet): Portugal - Brasil 0-0.

Både Portugal og Brasil var i prinsippet videre da den tidligere kolonimakten møtte sin tidligere koloni i Durban til den siste kampen i VM-gruppe G. Det resulterte i en nokså blodfattig 0-0 kamp.

- Nå er vi først og fremst glade for at vi er videre i VM. Vi er av de 16 som skal prøve å komme lengst mulig. Kampen mot Brasil var god. Den var tett, sier Cristiano Ronaldo etter kampen.

Vi møter ham ikke aleine i ei bakgate. Ronaldo kommer inn på pressetreffet «litt uanmeldt».

Der vil han ble kåret til «Man of The Match» av en sponsor som selger øl. Ronaldo hadde ikke vært innom dusjen og han ser ikke ut til å ville tilbringe for mye tid sammen med oss.

Det er forståelig.

- Kampen ble vel som forventet, tett. En god kamp fra begge lag, to gode lag, sier Ronaldo før han mottar en pokal og stiller opp for FIFAs egen fotograf.

Andre fotografer har ikke lov til å komme inn der spillerne og treneren skal snakke ut og analyser det som skjer i en kamp.

- Det var en vanskelig kamp. De startet sterkt, og vi måtte ta på oss arbeidstøyet. Men jeg synes vi avsluttet kampen i smoking, sier landslagssjef Carlos Queiroz.

- Det var fantastisk innstilling fra alle mine spillere. Jeg likte både kampånden og måten de prøvde å spille, fortsetter han.

Nå venter enten Chile, Spania eller Sveits i onsdagens 1/8-delsfinale.

- Vi fortjener å gå videre til neste runde. Nå må vi innstille oss på en annen type kamper, der det er alt til vinneren og intet til taperen, understreker landslagssjefen.