Olivia Dunne

Måtte ta sjokkgrep

TikToks mest fulgte college-utøver skaper fullstendig hysteri.

POPULÆR: Olivia Dunne har på kort tid blitt et fenomen på TikTok. Nå skaper hun hysteri. Foto: NTB
POPULÆR: Olivia Dunne har på kort tid blitt et fenomen på TikTok. Nå skaper hun hysteri. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Louisiana State sin turngruppe tar sikkerhetsgrep etter at fans av TikTok-stjernen og turneren Olivia Dunne gikk helt bananas forleden.

Dunne er TikToks mest fulgte college-idrettsutøver, med over seks millioner følgere. Den siste tida har det utspilt seg et hysteri uten like rundt utøveren og influenseren. Det fikk man nylig et spesielt eksempel på.

Unge menn

Stevnet det snakkes om, foregikk i Utah i Salt Lake City denne uka, ifølge CNN.

Videoer som er lagt ut på sosiale medier, viser også ifølge Fox 13 News fansen til Dunne, for det meste unge menn, som vifter med plakater og papp-utgaver av Dunne i helfigur-størrelse mens de synger «Vi vil ha Livvy! Gi oss Livvy!». Dette samtidig som andre turnutøvere prøvde å konsentrere seg og opptre under konkurransen.

Saken var at Dunne ikke deltok på stevnet på grunn av skade.

- De trakk oppmerksomheten bort fra det som foregikk på gulvet. Så det var litt forstyrrede og urovekkende, synes jeg, det intensitetsnivået som fulgte med det. Det var en mob-lignende følelse der ute, og det var bekymringsfullt for meg som skal ta ansvar for barnas velferd og sikkerhet, sier Jay Clark, turntrener for Louisiana State til CNN.

Svarer

Dunne kommenterte selv hendelsen på Twitter.

- Jeg vil alltid sette pris på støtten fra dere, men hvis dere kommer på et stevne, vil jeg be dere om å være respektfulle overfor de andre gymnastene og turnmiljøet, siden vi bare gjør jobben vår, skriver hun.

Etter turnstevnet delte ESPNs Samantha Peszek, også det ifølge CNN, en video på sosiale medier som viser flere skrikende mannlige fans som venter utenfor arenaen på at Dunne skal dukke opp.

Reporteren beskriver scenen som «skummel og uhyggelig». Hun legger til at hun er pinlig berørt på guttas vegne.

- Pøbelfakter

Clark mener at opptrinnet er et symptom på det samfunnet vi har nå med persondyrking av profiler på sosiale medier.

- Det er ikke normal autografsøkende oppførsel eller engasjement for en idrettsutøver med vanlige fans. Dette var pøbelfakter, og det er det jeg håper ikke kommer til å bli normen, sier Clark.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer