Måtte ta sprøyter

Spissen Tony Cascarino har avslørt en hemningsløs omgang med doping i fotballklubben Olympique Marseille på nittitallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere irske landslagsspilleren med en fortid i blant annet Aston Villa og Chelsea, brukte sin spalte i den britiske avisa The Times i går til å fortelle om systematisk doping i den franske klubben. Før hjemmekampene injiserte klubblegen preparater i spillerne.

- Hva det enn var vi fikk, gjorde det prestasjonene mine bedre. Jeg klamrer meg til et lite håp om at det var lovlig, men egentlig er jeg 99 prosent sikker på at det ikke var det, skriver Cascarino.

Påtvunget

Selv hevder han at han ikke aner hva slags stoff de fikk, og forteller også at han ikke følte det var nødvendig å spørre. Bernard Tapie, som seinere ble dømt for korrupsjon i fransk fotball, gjorde det klart for Cascarino at plassen hans i laget var avhengig av at han tok injeksjonene. Da han spurte klubbens fysioterapeut om de var lovlige, fikk han til svar at de var «ok».

- Jeg beroliget meg med at de var sikre, ikke lovlige, skriver han.

Suksess

Av samme grunn fikk spillerne bare injisert stoffet før hjemmekampene. Spesielt i europacuper skal de ha vært forsiktige med injeksjonene. Hjemme var det klubbens egne leger som testet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer