Måtte ta sprøyter

Spissen Tony Cascarino har avslørt en hemningsløs omgang med doping i fotballklubben Olympique Marseille på nittitallet.

Den tidligere irske landslagsspilleren med en fortid i blant annet Aston Villa og Chelsea, brukte sin spalte i den britiske avisa The Times i går til å fortelle om systematisk doping i den franske klubben. Før hjemmekampene injiserte klubblegen preparater i spillerne.

- Hva det enn var vi fikk, gjorde det prestasjonene mine bedre. Jeg klamrer meg til et lite håp om at det var lovlig, men egentlig er jeg 99 prosent sikker på at det ikke var det, skriver Cascarino.

Påtvunget

Selv hevder han at han ikke aner hva slags stoff de fikk, og forteller også at han ikke følte det var nødvendig å spørre. Bernard Tapie, som seinere ble dømt for korrupsjon i fransk fotball, gjorde det klart for Cascarino at plassen hans i laget var avhengig av at han tok injeksjonene. Da han spurte klubbens fysioterapeut om de var lovlige, fikk han til svar at de var «ok».

- Jeg beroliget meg med at de var sikre, ikke lovlige, skriver han.

Suksess

Av samme grunn fikk spillerne bare injisert stoffet før hjemmekampene. Spesielt i europacuper skal de ha vært forsiktige med injeksjonene. Hjemme var det klubbens egne leger som testet.

- Jeg har aldri visst hva det var vi fikk, skriver Cascarino.

Han kom til klubben i 1994, og scoret 61 ligamål på to sesonger for storklubben. Kjente spillere som var innom klubben på nittitallet var blant andre Fabien Barthez, Jean Pierre Papin, Chris Waddle, Marcel Desailly, Didier Deschamps, og Alen Boksic.

INNRØMMER DOPING: Måltyven Tony Cascarino jubler etter å scoret for Irland mot Tyskland i 1994 - det året Cascarino ble innlemmet i stallen til franske Olympique Marseille. Terry Phelan i bakgrunnen.