Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Måtte trekke oppsigelsen til FIFA-muldvarp

Komplett kaos i CONCACAF-forbund.

MULDVARPEN: Chuck Blazer (t.v) la seg ut med FIfas visepresidenter og ble forsøkt sparket av sitt eget forbund. Her sammen med Fifa-president Sepp Blatter og den tyske legenden Franz Beckenbauer. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
MULDVARPEN: Chuck Blazer (t.v) la seg ut med FIfas visepresidenter og ble forsøkt sparket av sitt eget forbund. Her sammen med Fifa-president Sepp Blatter og den tyske legenden Franz Beckenbauer. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

Først fikk generalsekretær Chuck Blazer sparken. Straks etterpå trakk styret i det nord- og mellomamerikanske fotballforbundet avgjørelsen til sin fungerende leder.

I brevs form ble «muldvarpen» Blazer kommandert til å rydde kontoret sitt straks. Avsender var CONCACAFs fungerende president, Lisle Austin.

Men styret i forbundet tok affære og slo fast at det dramatiske grepet ikke lå innenfor den konstituerte forbundspresidentens myndighet å gi generalsekretæren sparken.

Med andre ord: Det rådet komplett kaos i CONCACAF tirsdag.

Den valgre forbundspresidenten Jack Warner ble i helgen suspendert på grunn av korrupsjonsanklager. Warner og tidligere presidentkandidat Mohamed Bin Hammam granskes av Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) etiske komité for anklager om at de skal ha tilbudt store pengesummer i gaver til nasjonale forbund for å sikre deres stemmer i presidentvalget.

Bakmannen for anklagene var generalsekretær Blazer.

Bin Hammam, som er fotballpresident i det asiatiske forbundet, trakk seg nylig som presidentkandidat.

Austin sier i oppsigelsesbrevet at generalsekretæren har forulempet sitt eget forbund på det groveste gjennom å hevde at «hvert medlemsland er under gransking for korrupsjon».

Tidligere tirsdag hadde Blazer anmeldt Jack Warner for ikke å ha overholdt vilkårene i suspensjonen han ble pålagt av FIFAs etiske komité.

(NTB-Reuters)