Måtte trøste Erlend (12)

Det første Ivar Morten Normark (42) måtte gjøre etter at han ble fjernet som Aalesund-trener, var å trøste sønnen til daglig leder Henrik Hoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En trist Erlend Hoff (12) gråt nemlig noen tårer i armkroken til Ivar Morten Normark da den karismatiske treneren forlot Color Line stadion sammen med advokat Frode Elgesem etter et tre timer langt forhandlingsmøte med ledelsen i AaFK i går kveld.

-  Hva sa du til ham?

-  Han syntes det var forferdelig trist at jeg måtte slutte, og da sa jeg «ta det med ro, Erlend. Vi er gode kompiser, enten jeg trener laget eller ikke.» Det var et sterkt øyeblikk som gjorde at jeg kjente tårene presse på. Det har vært en innholdsrik og lærerik dag med mange sterke følelser i sving her i dag, sier Ivar Morten Normark til Dagbladet.

Men 12-åringen var ikke alene om å synes synd på treneren. På debattforumet på klubbens hjemmeside haglet det inn med sympatierklæringer.

Guinness rekordbok?

For treneren som førte AaFK til to opp- og nedrykk til og fra Tippeligaen på fem sesonger kom oppsigelsen som lyn fra klar himmel. Så seint som i juli skrev han under på en ny treårsavtale - gjeldende fra 1. november.

Til Dagbladet sa Normark 4. august:

«Jeg har planer om å bli her veldig lenge. Lenger enn Nils Arne Eggen i RBK. (...) Jeg tror faktisk jeg aldri kommer til flytte fra denne klubben»

TAKK FOR MEG:  I går måtte Ivar Morten Normark trekke seg som Aalesund-trener. Etter mange møter tok han et tribunefarvel på Color Line Stadion med laget han har trent de siste fem åra. -  Jeg kommer nok tilbake en eller annen gang, sier Normark. Foto: Fridgeir Walderhaug
TAKK FOR MEG: I går måtte Ivar Morten Normark trekke seg som Aalesund-trener. Etter mange møter tok han et tribunefarvel på Color Line Stadion med laget han har trent de siste fem åra. - Jeg kommer nok tilbake en eller annen gang, sier Normark. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

Onsdag 2. november fikk han beskjed om at klubben ønsket at han skulle fratre som hovedtrener.

-  Et solid dokument

-  Kanskje jeg skal gjøre hevd på å komme i Guinness rekordbok. Å måtte slutte på dag to i en treårsavtale må jo være ny verdensrekord, sier Ivar Morten Normark.

Etter tre timer bak lukkede dører kom Normark og trenerforeningens advokat fram til en sluttavtale med styret i fotballklubben som eks-treneren omtaler som «helt grei».

-  Det var veltalende og velutdannede folk på begge sider av bordet, og da kan det ta litt tid. For meg var det viktig å få aksept for at det ikke forelå noen grunn til oppsigelse, og få en kompensasjon for at jeg hadde en arbeidsavtale i tre år til, sier Normark til Dagbladet.

Det første fikk han svart på hvitt. Den økonomiske biten er partene enige om ikke å gå ut med. Avtalen kommenterer han slik:

-  Det er et solid dokument i forhold til treneres rettsvern.

Uønsket av 24

Da styreleder Arne Aambakk i sommer skrev under den nye treårskontrakten med Normark, var det også etter ønske fra flertallet i spillergruppa. Da de samme spillerne evaluerte Normark tirsdag, vendte hele 24 av 27 spillere tommelen.

Det tallet bekrefter Aambakk overfor Dagbladet.

-  For å lede en prestasjonsgruppe må man ha tillit. Og med en så entydig tilbakemelding fra spillergruppa ville det blitt vanskelig for Ivar Morten.

-  Hva har skjedd de siste fire månedene, ettersom spillerne plutselig ikke ønsket Normark lenger?

-  Ja, det er et godt spørsmål. Men tilbakemeldingene gikk på at det har skjedd en radikal forverring på trenersiden. Både i trening og i kamper, selv om vi tok 17 poeng på høsten og bare 10 på våren.

-  En berikelse

Normark hevdet i går kveld at han ikke føler noen bitterhet overfor spillerne eller andre i klubben.

-  Jeg har hatt fem fantastiske år i AaFK, og selv om mitt arbeidsforhold til klubben er opphørt, så er mitt kjærlighetsforhold til supporterne, klubben og byen akkurat like stort. Det har vært en berikelse hele veien, og jeg ønsker AaFK alt mulig godt i framtida, sier han til Dagbladet.

På spørsmål om han vil fortsette som trener, svarer Normark slik:

-  Jeg kommer nok tilbake en eller annen gang, for det er en spennende og utfordrende jobb. Men slik det føles har jeg ingen intensjon om å inngå noen ny avtale på en god stund.

TRØSTET: Ivar Morten Normark tar et godt tak rundt Erlend Hoff.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer