Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Måtte ty til elektrosjokk for å få Larvik-spillerne ut av flytsonen

Nå drømmer Henrik Elvestad om å gi skihoppere og utforkjørere elektrostøt.

(Dagbladet): Larvik er Norges suverent beste håndball-lag og vinner stort sett alle kamper som spilles. Men som du kan se i videoen i denne saken, var ikke kvaliteten like god da det seiersvante laget møtte Tertnes for to ganger ti minutter elektrosjokkhåndball.

Tertnes-jentene slapp å slite med de elektriske sjokkene, og alt lå dermed til rette for en uventet seier.

- Målet var jo å få Larvik til å gå på sitt første tap på mange år, sier Henrik Elvestad.

Sammen med «Golden Goal»-makker Johan Golden satt han på tribunen og sendte støtene som hemmet Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Karoline Dyhre Breivang og de andre Larvik-spillerne.

- Ikke veldig høyt nivå - Hvordan var nivået på kampen?

- Det var ikke veldig høyt nivå, iallfall ikke av Larvik, sier Elvestad.

I fjor fikk flere norske fotballstjerner lide seg gjennom elektrosjokkfotball, arrangert av Henrik Elvestad og Johan Golden i humorprogrammet «Golden Goal».

Eks-proffer som Jan-Åge Fjørtoft, Mini Jakobsen, Thomas Myhre og Claus Lundekvam ble utstyrt med elektrosjokkbånd som vanligvis brukes til å lære opp hunder, og Golden og Elvestad sendte stadig vekk støt mot spillerne under kampen.

Videoklippet ble en braksuksess, både her hjemme og i utlandet. Nå er det altså håndballproffene i Larvik som har fått lide.

- Rift om plassene - Vi trodde det skulle bli vanskelig å få dem med på dette, men det var det ikke. Det var rift om plassene på laget etter det jeg forsto, og de stilte jo med et sterkt lag, sier Elvestad.

- Alle tok det veldig sporty etterpå også, det var ikke noen sure miner. Ikke som da vi gjorde det med fotballspillerne, da ble Thomas Myhre sur på Golden til slutt. Men Larvik-spillerne hadde nok høyere smerteterskel, selv om jeg tror de syntes det var deilig da kampen var ferdig.

I fjor var det Fjørtoft som nok fikk gjennomgå aller hardest i elektrofotballen, og også denne gang hadde «Golden Gold»-duoen bestemt seg for at spesielt én spiller skulle få kjørt seg med elektrosjokk. 

Landslagsspiller Linn-Kristin Riegelhuth Koren (28) fikk nemlig stadig knekk i knærne av de mange elektrosjokkene hun fikk servert av Golden og Elvestad. Sistnevnte hadde dessuten som mål om at «Linka» ikke skulle score et eneste mål.

- Det ser ut som jeg har klart å skade Riegelhuth Koren, og det vil jeg si er bra, jublet Elvestad fra sidelinja.

Drømmer om skiflyging og utfor - Linka er håndballens svar på Fjørtoft, hun skrek og bar seg, mens Gro Hammerseng og Karoline Dyhre Breivang merket vi ikke noe på i det hele tatt, sier komikeren i etterkant.

Etter å ha introdusert elektrosjokk til både fotballen og håndballen, vil duoen nå at også andre idrettsgrener skal teste ut nyvinningen.

- Ja, vi kvitter oss ikke med strømbåndene med det første. Mye av det vi har lyst til å gjøre blir kanskje for farlig, som skiflyging og utfor, sier Elvestad.

Så gjenstår det å se om vi i framtida får se Petter Northug i 15 kilometer klassisk elektrosjokkstil eller Suzann «Tutta» Pettersen som prøver seg på en putt i det støtet setter inn.