Fotball-VM for kvinner 2019

Måtte vente to timer i dopingkontroll

Caroline Graham Hansen storspilte da Norge slo Nigeria i første VM-kamp. Etter kampen måtte hun vente lenge før hun kom ut til pressen.

BLE KONTROLLERT: Caroline Graham Hansen måtte vente lenge i dopingkontroll før hun kunne dra hjem fra Stade Auguste-Delaune i natt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BLE KONTROLLERT: Caroline Graham Hansen måtte vente lenge i dopingkontroll før hun kunne dra hjem fra Stade Auguste-Delaune i natt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

REIMS (Dagbladet): Norge åpnet VM med en forventet 3-0-seier mot Nigeria i går. Nigeria er rangert som Afrikas beste lag, men regnes som det svakeste laget i gruppe A.

Dagbladet kåret Caroline Graham Hansen til Norges beste spiller. Barcelona-spilleren hadde målgivende pasning på Guro Reitens mål, og gjorde stort sett som hun ville med svimle nigerianere.

Etter kampen måtte imidlertid den lille norske pressegjengen i mixed zone vente til lenge etter midnatt for å intervjue Graham Hansen.

Etter at alle spillerne og trener Martin Sjögren hadde spasert gjennom pressesonen og tatt seg god tid til intervjuer, oppsto det et langt tomrom der journalistene gikk hvileløst fram og tilbake, som når fans venter på en stor stjerne utenfor en konsertarena.

Til slutt tuslet Graham Hansen inn med et norsk flagg i sekken, to timer etter kampslutt, rett før klokka ble ett.

- De andre som var på dopingkontroll var innbyttere, så de var klare da vi kom inn, sier Graham Hansen.

Derfor ble det en del ventetid. Uten at det plaget Graham Hansen nevneverdig.

- Det er noe man må gjennom. Jeg var faktisk ganske kjapp, men det tar så lang tid. Sånn er det. Jeg måtte vente én time, og det var bare én på jobb. De sa at de var raske, og jeg følte også at jeg var rask, sier Graham Hansen til Dagbladet.

- Hvordan var det å sitte så lenge og vente etter kampen?

- Jeg koste meg egentlig. Vi vant jo kampen. Det var en TV ved kontrollrommet som viste høydepunkter fra kampen. Men jeg vet ikke om hun nigerianeren som satt der synes det var så kult, fortsetter Graham Hansen med et lurt smil rundt munnen.

Noen spekulerte på humoristisk vis i at Graham Hansen ble sittende så lenge i dopingkontroll fordi hun spilte såpass bra som hun gjorde. Det avkrefter hun.

- Det har ikke noen sammenheng. Hvem de plukker ut, er stort sett tilfeldig, sier hun og smiler.

Målgivende pasning

Graham Hansen var involvert i mye i går. På den første scoringen viste hun hvorfor hun nylig ble hentet til Barcelona.

Målet kom etter en kort corner. Ja, det var riktig nok sen kampstart i går, men det så ut som Nigeria-forsvarerne allerede hadde tatt en tidlig kveld.

Guro Reiten spilte til Graham Hansen, som la ut på en dribleserie før hun spilte tilbake til Reiten, som scoret.

- Vi visste at de ikke var så observante på kjappe cornere og frispark. De sov, akkurat som vi trodde. Det var kult at vi lyktes med det, sier Graham Hansen.

Litt ut i andre omgang fikk Graham Hansen en liten smell, men ifølge hovedpersonen selv er det ikke noe å bekymre seg for.

- Det gikk bra. Vi var forberedt på at det kom til å bli mange taklinger. Dommeren hadde kontroll.

Vil bremse festen

Ellers var det flere av de norske som spilte sin første VM-kamp i går, blant dem Graham Hansen.

- Det var stort. Vi hadde god kontroll og det var deilig å holde nullen. Etter forrige mesterskap med null mål og null poeng ble det spørsmål om vi kunne score mål. Men nå er vi ferdige med det der. Det var sykt digg.

Onsdag venter gruppeleder og verstnasjon Frankrike på Allianz Riviera i Nice. Der blir det langt varmere og over dobbelt så mange på tribunen som det var på Stade Augsute-Delaune i Reims.

- Det blir en helt annen kamp. Vi har tribunen mot oss, men kan være litt party-poopere. Det blir spenennde å se hvor vi står mot et så godt lag som Frankrike, sier Graham Hansen.