Måtte vike for sjefen

Kjetil Rekdal valgte sjøl å være Vålerengas midtbanesjef i går. Ardian Gashi ble dyttet ut på høyrekanten. Der trives han ikke - men svarte med å være best likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): - Det var ikke dette jeg kom hit for, sier Ardian Gashi til Dagbladet.

Banens beste mot Glimt i går. For Vålerenga-trener Kjetil Rekdal hadde bestemt seg for å stoppe Bodø/Glimts kjappe overganger. Og da trengte han robuste folk sentralt på midtbanen. Altså ham sjøl. Og målscorer Jørgen Jalland.

Vil være sentralt

- Han vil helst bruke meg sentralt. Vi snakker om det. Men det har med spillermaterialet som er til rådighet å gjøre. Jeg må bare gjøre en innsats for laget. Dette får jeg bare bite i meg, sier Gashi som også i fjor måtte spille en del på høyrekanten.

For sjøl om det ble 1- 0-seier mot fjorårets sølvlag på Ullevaal i går, så de nesten 10000 tilskuere at Ardian Gashi ikke kan gjemmes bort på en høyrekant på et Vålerenga-lag der kjappe bein og kreativitet er mangelvare i sentrale posisjoner på banen. Og derfor ble kampen også kjedeligere enn den burde ha blitt.

- Sentralt på midtbanen får jeg utnyttet løpskapasiteten mer. Da får jeg vise kreativiteten mer, mener Gashi som var med i Åge Hareides tropp mot Serbia/Montenegro for to uker siden.

KAMPFAKTA

Vålerenga- Bodø/Glimt 1- 0 (0- 0).

Mål: 1- 0 Jørgen Jalland (66). Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad. Gult kort: Kjetil Rekdal, Vålerenga. Kristoffer Paulsen, Trond Olsen, Bodø/Glimt. Tilskuere: 9777.

Tre poeng

- Jeg er ikke fornøyd med noe annet enn at vi vant. Men vi er ikke bortskjemt med sånne seirer, sier Kjetil Rekdal etter Vålerengas første serieseier mot Bodø/Glimt siden september 1979.

- Vi valgte å spille med to «sittende» på midtbanen for å være mer robuste. Bodø/Glimt er knallgode på overganger. Jeg er veldig fornøyd med at vi bare ga dem en kontring, sier Rekdal.

- Vil dere ikke få mer kreativitet i laget med deg som midtstopper og Gashi sentralt på midten?

- Det kan godt være. Jeg kommer ikke til å spille for mye på midtbanen, sier Rekdal.

Dødballtriks

Bodø/Glimt uten Runar Berg var et småtrist skue. Nordlendingene lå uvanlig lavt etter en OK første halvtime. Og det gikk mot en tradisjonell U på Ullevaal i går - slik det har gått de siste åtte gangene lagene har møttes.

Men før kampen hadde assistenttrener Geir Bakke funnet fram et gammelt cornertriks fra da han trente Skjetten i 2. divisjon i 1998. I det 65. minutt stilte fem-seks Vålerenga-spillere seg opp på 16-meteren som en annen rekrutt-tropp fra militæret. I samlet springmarsj møtte de David Brockens perfekte hjørnespark. Ballen traff Jørgen Jallands hode og smøyg seg mellom Glimt-spillere og keeper Tor-Egil Horn på streken: 1- 0.

Ingen hokus-pokus

- Vi brukte trekket i Vålerenga med Tom Nordlie i 2000 også. Og Nordlie har brukt det masse i Sandefjord, sier Geir Bakke og lover at han har flere triks på lager.

- Det er litt vanskelig å fange opp når folk kommer i en klynge på den måten, men det er ikke noe hokus-pokus, sier Jalland.

Matchvinner Jørgen Jalland tror han har scoret for Vålerenga før. Men er ikke sikker.

- Vi lyktes veldig bra, og det var vel tilfeldig at det var jeg som scoret. Det spiller ingen rolle, bare vi vinner, og det var fantastisk å åpne sesongen med seier, smiler Jalland.

HERJET: Vålerengas Ardian Gashi løp og herjet med Glimt-spillerne på Ullevaal i går. Her er det Vegard Sannes (t.v.) og Cato Hansen som klarer å stoppe ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer