Måtte vurdere spillernes sikkerhet

Ekstremt regnvær før Viking - Lillestrøm.

VÅTT: Fjorårets 16. mai-oppgjør mellom Viking og Lillestrøm ble også spilt under svært fuktige forhold. Her jobber Stavanger-lagets Yann-Erik de Lanlay for å få med seg ballen. Lagkamerat André Danielsen følger spent med.
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
VÅTT: Fjorårets 16. mai-oppgjør mellom Viking og Lillestrøm ble også spilt under svært fuktige forhold. Her jobber Stavanger-lagets Yann-Erik de Lanlay for å få med seg ballen. Lagkamerat André Danielsen følger spent med. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Ekstremt regnvær har skyldt innover Vestlandet de siste dagene, og vannet ligger nå som elver i Stavangers gater.

Vil unnggå skader Klokken 18.00 skal Tippeliga-oppgjøret mellom Viking og Lillestrøm etter planen sparkes i gang, men det så en periode ut som det kunne bli utfordringer med avviklingen grunnet de massive vannmengdene.

- Hvis det er overvann på banen, må vi vurdere om spillernes sikkerhet blir ivaretatt, sa dommer Brage Sandemoen i formiddag.

Da Dagbladet pratet med kamplederen var han på plass i Stavanger.

- Hvordan er været?

- Det regner!

Ifølge værmeldingene ville det fortsette å gjøre det en god stund til. Hele 60 millimeter var ventet frem mot kampstart. Fra før lå allerede store mengder vann rundt Vikings stadion i Jåttåvågen. Det kunne skapt trøbbel for supporterne.

Avventetet avgjørelsen - Klokken 15.00 skal det være et sikkerhetsmøte, med meg og NFF-delegatene, sa Sandmoen til Dagbladet tidligere i dag.

Cirka 14.30 kom imidlertid bekjeden fra kampdelegat Kjell Borgersen: Banen er fin, og det blir kamp.

Vikings banemester Ivar Alstadsæther forteller også om en gressmatte i god stand.

- Vi har jobbet langsiktig i mange år for å klare å holde unna for store vannmengder. Banen er veldig god, og det skal mye til for at det ikke blir kamp, sa Alstadsæther til Dagbladet.

Gisle Osebergs er driftansvarlig i Viking, også han var positiv med tanke på avviklingen av kveldens kamp.

- Banen er fin, men det var nesten katastrofetilstander rundt stadionen for en halvtime siden. Nå ser det likevel bra ut, sa Oseberg i formiddag.

Nå er altså den offisielle bekreftelsen kommet. Aspark blir tatt klokken 18.00.

AVLYSTE: Kveldens kampleder, Brage Sandmoen (t. h.), avlyste 31. oktober i fjor kampen mellom Sandnes Ulf og Tromsø på grunn av regn.
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
AVLYSTE: Kveldens kampleder, Brage Sandmoen (t. h.), avlyste 31. oktober i fjor kampen mellom Sandnes Ulf og Tromsø på grunn av regn. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer