Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Matthews overrasket i Paris-Nice

Slo forhåndsfavoritten i sesongdebuten.

SEIRET PÅ FØRSTE FORSØK: Australske Michael Matthews. Bildet er fra forrige utgave av Paris-Nice. Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp / NTB scanpix
SEIRET PÅ FØRSTE FORSØK: Australske Michael Matthews. Bildet er fra forrige utgave av Paris-Nice. Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): Årets utgave av Paris-Nice åpnet søndag med en 6,1 kilometer lang prolog. Michael Matthews (Orica-GreenEdge) slo det som var av tempospesialister og tok en overraskende seier på åpningsetappen.

Australieren syklet sitt første ritt for sesongen og vant på imponerende vis da han slo forhåndsfavoritt Tom Dumoulin med ett sekund.

Tredjeplassen gikk til Patrick Bevin (Cannondale) som var 99 hundredeler bak nederlenderen Dumoulin.

Sjokkert over seier
Det var en overrasket vinner som ble intervjuet etter å ha vunnet på første forsøk i 2016.

- Jeg har trent bra i sesongpausen, men det er vanskelig å si hvordan formen er uten å ha kjørt ritt. Jeg er litt sjokkert over at jeg vinner i dag. Å vinne første rittet jeg sykler i 2016 er bra for selvtilliten, sa Matthews i seiersintervjuet etter målgang.

Nå vil han prøve å forsvare ledertrøya over de neste dagene.

- I morgen er en ny sjanse. Jeg håper vi klarer å forsvare trøya. Det er flere etapper her som passer meg godt.

Kristoff best av de norske
Hele fem nordmenn deltar i det franske etapperittet. Alexander Kristoff ble best av de norske på en 54. plass, 25 sekunder bak Matthews.

Vegard Stake Laengen, Odd Christian Eiking, Daniel Hoelgaard og Sven Erik Bystrøm deltar også i Paris-Nice.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.