Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Matthews vant stjernekampen i Bern

Overtok også sammenlagtledelsen i Tour de Suisse. 

SEIERHERREN: Michael Matthews tok en imponerende seier i Tour de Suisse. Foto: Colin Flockton (Pa Photos) / NTB Scanpix
SEIERHERREN: Michael Matthews tok en imponerende seier i Tour de Suisse. Foto: Colin Flockton (Pa Photos) / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Med det som var den klareste spurtetappen i årets Tour de Suisse, sørget lagene til spurterne for at det aldri var noen tvil om den tredje etappen til Bern skulle avgjøres fra et samlet hovedfelt.

I en hurtig, teknisk og eksplosiv finale ble det hele avgjort i en spurt mellom Michael Matthews, Peter Sagan og John Degenkolb.

Der var Matthews den klart beste, og tok etappeseieren for Sagan.

Med etappeseieren tok han også over sammenlagtledelsen i rittet, hvor han nå leder ti sekunder foran Tom Dumoulin.

Ingen av de fire nordmenene som er med i rittet maktet å markere seg.

Velkjent avslutning

For de som fulgte med på fjorårets Tour de France, ble det et aldri så lite gjensyn da Tour de Suisse kom inn til den sveitsiske hovedstaden Bern.

De siste tre kilometerne var så godt som identiske, men man droppet den lille brosteinsbakken som ble brukt i touren, da med to kilometer til mål.

Istedenfor krysset man nå direkte over elven Aare på den gamle broen, og startet på avslutningen noen høydemetere lenger nede.

Der ventet 900 meter à 6,7 prosent, før det flatet ut de siste 600 meterne - og dermed med mållinjen noe kortere fra bakken enn i fjorårets Tour de France.

Tomannsbrudd

I touren ble det norsk andre- og tredjeplass med Alexander Kristoff og Sondre Holst Enger. Holst Enger er også blant de fire nordmennene som er til start i Tour de Suisse, men det var en annen skandinav som skulle prege store deler av etappen.

I det som var den klart letteste etappen i hele rittet, gikk Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) i brudd sammen med Elmar Reinders (Roompot).

Danske Norman Hansen var også i brudd på søndagens etappe, og satt i klatretrøya før mandagens etappe. Der var han først over de tre kategoriserte stigningene, og trygget ledelsen sin i sammendraget.

Det samme gjorde sammenlagtleder Stefan Küng, som tok ett bonussekund på hver av de to innlagte spurtene. Sveitseren havnet imidlertid bak i avslutningen, og mistet sammenlagtledelsen.

Norman Hansen ble sittende helt alene i tet med 25 kilometer igjen, da en sliten Reinders sa takk for seg. Da hadde dansken fremdeles et forsprang på rundt tre minutter, men med intensiv kjøring i feltet fra spurtlagene, holdt det ikke for Norman Hansen - som ble hentet inn med 13 kilometer igjen.