Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Lanzinger og Kvitfjell

Matthias Lanzinger mistet beinet etter super-G i Kvitfjell: - Kirurgene skjøtte feil blodårer

Matthias Lanzinger mistet beinet etter ulykken under verdenscupen i super-G i Kvitfjell 2008. Her er detaljene om det som skjedde i de dramatiske timene på Ullevål universitetssykehus.

INN I HELIKOPTERET: Matthias Lanzinger bæres inn i helikopteret på Kvitfjell. Kampen for å redde østerrikerens bein skal pågå de neste døgnene.
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB Scanpix
INN I HELIKOPTERET: Matthias Lanzinger bæres inn i helikopteret på Kvitfjell. Kampen for å redde østerrikerens bein skal pågå de neste døgnene. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB Scanpix Vis mer

Kvitfjell lørdag 2. mars 2008: Det østerrikske alpinesset Matthias Lanzinger har kjørt i 70 sekunder av super G-løypa i Kvitfjell. Han nærmer seg et hopp i 140 kilometer i timen.

Østerrikeren tar et vågalt valg og kjører over hoppet i en tøff linje mot neste port. Det går galt. Lanzinger treffer porten samtidig som skiene får kontakt med snøen.

Han har ingen mulighet til å unngå kollisjon med porten. Han faller.

Så skjer det fatale. Den venstre skien løser ikke ut.

Lanzinger raser nedover bakken med hodet først. Kroppen kastes rundt flere ganger med den venstre skien fast på støvelen.

Begge leggbeina brekker tvers av. Kroppen roterer rundt foten som sitter fast i skia. Foten og nedre del av leggen henger løst og dinglende. Skia løsner. Men det er for seint.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?