Matthäus overtar Bulgaria

Skrev under ettårskontrakt.

BLIR BULGARSK LANDSLAGSSJEF: Lothar Matthäus hadde en strålende karriere som spiller, men har ennå til gode å lykkes i treneryrket. Nå overtar han det bulgarske landslaget.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/STR
BLIR BULGARSK LANDSLAGSSJEF: Lothar Matthäus hadde en strålende karriere som spiller, men har ennå til gode å lykkes i treneryrket. Nå overtar han det bulgarske landslaget.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/STRVis mer

|||Tysklands landslagslegende og mangeårige kaptein Lothar Matthäus blir ny sjef for Bulgarias landslag i fotball, opplyser Det bulgarske fotballforbundet (BFU).

Matthäus har signert en ettårskontrakt, med opsjon på ytterligere to år. Han erstatter Stanimir Stojlov, som trakk seg etter tapene mot England og Montenegro i EM-kvalifiseringen tidligere denne måneden.

- Matthäus vil bli offisielt presentert i løpet av få dager. Vi har spurt U21-trener Mihajl Madanskij og tidligere assistenttrener for landslaget Tsanko Tsvetanov om å assistere Matthäus i neste EM-kvalifiseringskamp mot Wales 8. oktober, sa BFU på en pressekonferanse tirsdag.

49-årige Matthäus er med sine 150 landskamper mannen som har flest opptredener med det tyske flagget på brystet. Han var kaptein for laget som gikk til topps i VM i Italia i 1990, og han ble kåret til årets spiller av FIFA i 1991.

Matthäus har tidligere ledet Ungarns fotballandslag fra 2003 til 2005. Han har også vært sjef for en rekke klubber, riktig nok med begrenset suksess.

(NTB)