Matti Nykänen er død

Den legendariske skihopperen Matti Nykänen ble bare 55 år gammel.

DØD: Finlands hopplegende Matti Nykänen er død. Det opplyser slektninger av ham til avisa Seiska. 55-åringen vant en rekke OL- og VM-gull. Video: NRK, NTB Scanpix. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den verdenskjente finske skihopperen Matti Nykänen er død. Han ble 55 år gammel. Det er familiemedlemmer av Nykänen som bekrefter dødsfallet overfor finske Seiska.

- Jeg har nettopp hørt om dette selv, så jeg kan ikke si noe mer, sier, Vieno Nykänen, Matti Nykänens mor til den finske avisa Iltalehti.

Nykänen etterlater seg kona Pia og tre barn fra tidligere forhold.

I løpet av ni aktive sesonger rakk Nykänen å vinne 46 verdenscuprenn. Han hentet også hjem fem olympiske medaljer (fire gull), ni VM-medaljer (fem gull) og 13 finske mesterskap.

- Dette er veldig trist å høre. Han hadde et noe mer turbulent liv enn de fleste, men var fortsatt utvilsomt en av de desidert største innen skihopping gjennom tidende. Han var en fargeklatt, sier den tidligere verdensrekordholderen Bjørn Einar Romøren til Dagbladet.

- Uavhengig av alt … Det han gjorde i hoppbakken var unikt. Det var noe før min tid som konkurrerende utøver, men alle husker Nykänen - en kar som hoppet fryktelig langt. Han vant det som kunne vinnes. Hadde det vært like mange helger med verdenscuprenn da som det er i dag, så hadde statistikken vært enda verre å slå, sier Romøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer