TILBAKE I HOPPSPORTEN: Matti Nykänen gjør comeback i hoppsporten, nå som personlig trener for den kontroversielle hopperen Harri Olli. Målet er medalje i OL i Sotsji til vinteren. Foto: Jussi Nukari / AFP / NTB Scanpix
TILBAKE I HOPPSPORTEN: Matti Nykänen gjør comeback i hoppsporten, nå som personlig trener for den kontroversielle hopperen Harri Olli. Målet er medalje i OL i Sotsji til vinteren. Foto: Jussi Nukari / AFP / NTB ScanpixVis mer

Matti Nykänen skal hjelpe bråkebøtte til OL

- Målet er medalje i Sotsji.

Matti Nykänen, den gamle finske storhopperen, har planer om å trene Harri Olli og hjelpe ham til OL i Sotsji neste år.

MTV3 melder at de to skal ha blitt enige om et samarbeid tirsdag kveld. Bakgrunnen for avtalen er at Olli tidligere tirsdag kom med informasjon om at han ville tilbake i hoppbakken.

Han sa også at Sotsji-OL er det store målet hans.

Tror på OL-medalje - Nå skal vi sette oss ned sammen og sette opp planer. Vi skal legge et løp som gjør at Harri kan være med og kjempe om OL-medaljer kommende vinter, sa Nykänen da samarbeidet mellom dem ble kjent.

Den gamle storhopperen sa også at han er 100 prosent sikker på at Olli vil bli en av de fremste medaljekandidatene i neste års OL.

Utenfor landslaget - Jeg har både stor rutine og gode kunnskaper, så jeg er sikker på at vi kommer til å utvikle et godt samarbeid, sa Nykänen til den finske TV-stasjonen.

Nykänen sa også at han ikke kommer til å ha noe med det finske hopplandslaget å gjøre.

Han kommer ene og alene til å bli med som Harri Ollis personlige trener.

Trøbbelmaker Matti Nykänen er en av hoppsportens største legender, og han slo igjennom allerede som 18-åring med VM-gull i Holmenkollen i 1982. Han ble likevel like kjent for alt trøbbelet han havnet i utenfor hoppbakkene.

Og som regel var det alkohol involvert.

LEGENDEHJELP: Harri Olli gjør comeback som skihopper, med Matti Nykänen som personlig trener. Foto: Antti Aimo-Koivisto / NTB Scanpix
LEGENDEHJELP: Harri Olli gjør comeback som skihopper, med Matti Nykänen som personlig trener. Foto: Antti Aimo-Koivisto / NTB Scanpix Vis mer

Harri Olli, mannen han nå skal hjelpe til et comeback, har også et rufsete rykte. Mot slutten av 2010 ble han suspendert av FIS etter å ha gitt fingeren til kamera etter et svakt kvalifiseringshopp.

Det førte til at han ble suspendert fra det finske landslaget, og han la siden opp.

Nå er han altså klar for et comeback. Med Matti Nykänen på laget.

(NTB)