Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maurice Greene legger opp

Har fått nok av skader.

Maurice Greene, tidligere OL- og VM-vinner på 100 meter, legger opp. En leggskade har overbevist ham om at nok er nok.

33-åringen som også hadde verdensrekorden med 9,79 sekunder i mer enn tre år, sier han pådro seg skaden på trening i januar.

- Jeg går offentlig ut og forteller at karrieren min på friidrettsbanen er over, fortalte han på en pressekonferanse i Beijing i dag.

- Jeg klarer ikke å stålsette meg på å komme tilbake fra skade enda en gang. Det koster for mye, både fysisk og psykisk, sa Greene.

- Selvsagt skulle jeg gjerne ha vært med i OL her i Beijing, men jeg innser at det blir for tøft, og derfor håper jeg at andre og nye navn kan skinne på den olympiske stjernehimmelen, sa amerikaneren.

Han som kommer fra Kansas City, slo gjennom med VM-gull på 100 meteren i Aten-VM i 1997. Han satte verdensrekorden sin i Aten i 1999 og slettet da Donovan Bailey gamle rekord fra listene en gang for alle.

(NTB-Reuters)

VM- OG OL-VINNER: Her vinner Maurice Green 100 m i VM-finalen i Aten i 1997. Nå er karrieren over for sprintveteranen. Foto: Scanpix/Afp
VM- OG OL-VINNER: Her vinner Maurice Green 100 m i VM-finalen i Aten i 1997. Nå er karrieren over for sprintveteranen. Foto: Scanpix/Afp Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media