Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maurizio Sarri tar over Chelsea

Napoli-treneren bekreftet klar.

NY CHELSEA-MANAGER: Det har lenge vært ventet at Maurizio Sarri vil ta over Chelsea. I dag ble det bekreftet. Foto: NTB Scanpix
NY CHELSEA-MANAGER: Det har lenge vært ventet at Maurizio Sarri vil ta over Chelsea. I dag ble det bekreftet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Maurizio Sarri er bekreftet klar som ny Chelsea-manager etter at klubben i går bekreftet at Antonio Conte som ventet får sparken.

Sarri har tre sesonger bak seg i den italienske storklubben Napoli, og ble kåret til årets manager i Serie A i 2017. Den italienske 59-åringen har signert en treårskontrakt med London-klubben.

- Jeg er veldig glad for å komme til Chelsea og Premier League. Det er en spennende ny periode i min karriere, sier Sarri i en pressemelding på Chelseas nettsted.

Få timer etter at Sarri ble bekreftet som ny Chelsea-manager, offentliggjorde London-klubben også signeringen av Jorginho (26) fra Napoli.

Ingen pokaler

- Jeg ser fram til å møte spillerne på mandag, før vi drar til Australia. Der vil jeg få muligheten til å bli kjent med troppen og starte med å spille kamper, sier han.

Sarri har ikke vunnet noen pokaler med Napoli, men ledet laget til to 2.-plasser og én 3.-plass i Serie A i de tre sesongene han var der. I Chelsea blir nok kravet om titler mye tydeligere.

- Jeg håper vi kan gi fansen vår underholdende fotball, og at vi kan slåss om pokaler på slutten av sesongen. Det er det denne klubben fortjener, sier han.

Imponert

Chelsea-direktør Marina Granovskaja sier at klubben har latt seg imponere over måten Napoli har spilt på under Sarri, skriver NTB.

- Maurizios Napoli-lag spilte noe av den mest spennende fotballen i Europa og har imponert med sin offensive stil og dynamikk. Samtidig gjorde hans trenermetoder spillerne betydelig bedre, sier hun.

Så sent som fredag bekreftet Chelsea at Antonio Conte er ferdig som klubbens manager. Forholdet mellom ham og klubbledelsen skal ha blitt stadig dårligere, og 5.-plassen i Premier League sist sesong bidro ikke til å styrke hans posisjon.

Saken oppdateres

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media