Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mauro Santambrogio dopingdømt for andre gang

Treårig utestengelse etter karrerieslutt.

VANT MED DOP Mauro Santambrogio spurtslo Vincenzo Nibali på den 14. etappen av Giro d'Italia i 2013. Siden ble han avslørt som juksemaker. Nå er han idømt sin andre sanksjon i karrieren. EPA/DANIEL DAL ZENNARO
VANT MED DOP Mauro Santambrogio spurtslo Vincenzo Nibali på den 14. etappen av Giro d'Italia i 2013. Siden ble han avslørt som juksemaker. Nå er han idømt sin andre sanksjon i karrieren. EPA/DANIEL DAL ZENNARO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): UCIs uavhengige antidopingkommisjon har gitt Mauro Santambrogio en treårig utestengelse for bruk av testosteron.

Det er italienerens andre brudd mot antidopingbestemmelsene.

Første gang var bruk av EPO som Vini-Fantini-rytter i 2013. Sesongen gikk strålende for «Santa» som blant annet tok en etappeseier i giroen og kjempet i toppen av sammendraget underveis.

Testet positivt på åpningsdagen Til slutt ble han nummer ni, men i etterkant av rittet viste det seg at han avla positiv prøve alt på rittets første dag.

Også lagkompis Danilo Di Luca forlot rittet i skam det året.

Santambrogio var utestengt til 2. november 2014, og var i ferd med å klargjøre seg for en ny sesong på toppnivå for Amore & Vita.

Så langt kom han ikke.

I slutten av oktober samme år testet han nemlig positivt på nytt, denne gangen i en kontroll utenfor konkurranse.
 
La opp - ble turistguide Santambrogio la vekk comebackplanene der og da, annonserte karriereslutt og jobber nå med sykkelturisme i hjemlandet.

Den siste sanksjonen utløper nå 21. oktober, 2017.

På tross av at mannen nå er dømt for to tilfeller av doping, kan han ha brutt reglene ved flere tilfeller.

Allerede hos BMC Racing i 2010 og 2011, ble han knyttet opp mot Mantova-etterforskningen som i hovedsak rettet seg mot italiensk sykkelsport og Lampre-laget.

Santambrogio syklet for Lampre-laget mellom 2006 og 2009.

Hos BMC ble både han og Alessandro Ballan trukket ut av konkurranse i perioder på grunn av anklager om dopingbruk hos sin tidligere arbeidsgiver.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!