Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mavinga fryktet han hadde drept Carcela med fjestaklingen

- Bruddene likner de man får etter frontkollisjon med bil, sier legen.

(Dagbladet): Belgisk fotball ble rystet av en grusom takling i den belgiske seriefinalen mellom Genk og Standard Liege i går.

Genk Chris Mavinga rammet Mehdi Carcela i hodet med et høyt spark, og sistnevnte forlot banen bevisstløs på båre.

Nå forteller Mavinga om hvordan han opplevde den skremmende episoden.

- Det var virkelig ikke med vilje, jeg så ham ikke. Jeg hatet det, og tvilte på om jeg kunne fortsette i det hele tatt. Jeg trodde jeg hadde drept gutten. Det var forferdelig, sier han til Het Nieuwsblad, via Aftonbladet.

Flere spillere gråt mens legene behandlet en urørlig Mehdi Carcela på gressmatta. Genk sikret senere gullet, uten at Chris Mavinga klarte å juble over det.

- Jeg kunne ikke nyte gullfeiringa, og på kvelden fikk jeg ikke sove. Det eneste jeg så var Carcelas blodige ansikt, sier han.

Legene kan imidlertid berolige Mavinga noe, og Carcela forventes å kunne spille fotball igjen i løpet av et par måneder.

- Han har flaks som ikke har fått hjerneskader. Jeg kommer til å operere ham neste onsdag, og om alt går som det skal kan han trene igjen innen to måneder, sier Daniele Nardella.

- Han har ikke ett, men flere ansiktsbrudd, i kjeven, nesa, kinnbeinet og øyehulen. Bruddene likner dem man får om man frontkolliderer med bil i 50 kilometer i timen. Ansiktet er den mest eksponerte delen av kroppen. Rent estetisk kan vi få ham til å se ut som, men andre bieffekter kan oppstå. Akkurat nå har han mistet luktesansen, og det er mulig han aldri får den tilbake, sier legen.

19-årige Mavinga er på utlån fra Liverpool.

HARDT SKADD: Mehdi Carcela forlot banen på båret, og kan ifølge legene miste luktesansen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Sebastien Pirlet
HARDT SKADD: Mehdi Carcela forlot banen på båret, og kan ifølge legene miste luktesansen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Sebastien Pirlet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media