Max overtar Tippeligaen på nett til 2013

Har også sikret seg en fredagskamp på TV.

NETTRETTIGHETER TIL NY AKTØR: TVNorge-eide Max har allerede sikret seg retten til å vise en fredagskamp i Tippeligaen de neste to årene. Nå har de også skaffet nettrettigheter fram til 2013. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
NETTRETTIGHETER TIL NY AKTØR: TVNorge-eide Max har allerede sikret seg retten til å vise en fredagskamp i Tippeligaen de neste to årene. Nå har de også skaffet nettrettigheter fram til 2013. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I desember ble det kjent at 100 % Fotball og VG Nett mister nettrettighetene til Tippeligaen, etter at forhandlingene med Fotball Media brøt sammen.

Nå har den TVNorge-eide mannekanalen Max overtatt retten til å vise levende bilder på nett for de neste tre årene. Dermed har de rettigheter både for TV og nett.

Også TV 2 Sumo kommer til å levere kamper på nett.

- Når vi nå bygger opp en redaksjon og et miljø som skal jobbe med fotball på TV, er det naturlig å trekke på den kompetansen og investeringen også for webproduktet. Derfor ble det naturlig å gjøre begge deler, sier administrerende TVNorge-direktør Harald Strømme til Dagbladet.

Alle kamper på nett Det er ennå ikke avgjort om kampene skal legges til nyoppstartede max.no eller tvnorge.no, til begge steder eller andre steder. Men der TV-kanalen Max bare viser en kamp i uka, kommer samtlige kamper i alle runder til å være tilgjengelig på nettet.

- Hvor mye kommer dette til å koste?

- Det er for tidlig å si. Vi jobber på spreng for å utvikle fotballsendingene på TV og webproduktet. Det er ennå 67 dager til avspark, og vi trenger mer tid på å skru sammen produktet. Men det er klart dette er et viktig grep for å gjøre nettsida vår større og bedre. Vi vet at fotball er en av de viktigste driverne for web-tv, sier Strømme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer