Maxi tuppet Liverpool seks plasser oppover på tabellen

- Ingen fortjente å vinne denne kampen, sier Carragher etter 1-0 mot Bolton.

AVGJØRELSEN: Maxi Rodriguez ser ballen gå i nettet fire minutter før full tid. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
AVGJØRELSEN: Maxi Rodriguez ser ballen gå i nettet fire minutter før full tid. Foto: Jon Super, AP/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): Bolton - Liverpool 0-1.

Maxi Rodriguez tuppet inn vinnermålet som betyr at Liverpool klatret fra tredje sisteplass på tabellen opp til 12. plass. Det vil si midt på tabellen på samme poengsum som Fulham, dagens motstander Bolton, Sunderland og Aston Villa.

Det betyr at livet ser lysere ut for Roy Hodgson og hans menn, men det er fortsatt mye å gå på. For selv om resultatet var oppløftende, er det fortsatt et stykke igjen til laget matcher de voldsomme forventingene som knytter seg til klubben.

- Vi har fortsatt lang vei å gå. Vi spilte veldig bra sist helg, ikke så bra nå, sier Liverpool-stopper Jamie Carragher i TV-intervjuet rett etter kampslutt.

Og på spørsmål om hvem som egentlig fortjente seieren:

- Ingen fortjente å vinne egentlig, om jeg skal være ærlig. Det var få sjanser, og en veldig tett kamp.

Torres-sløsing Fernando Torres er en av de som er et langt stykke unna sitt eget toppnivå. Han fikk to store sjanser i løpet av de første minuttene.

Først nikket han over etter en corner. Så fikk han kampens første virkelig store sjanse etter sju og et halvt minutt, men i stedet for å banke ballen i mål som han ville gjort i toppform, valgte  han å dra seg på innsiden av en forsvarer. Da dukket Lucas opp og kunne blitt servert på åpent mål, men en nølende Torres valgte noe midt mellom skudd og pasning.

Midtveis i omgangen hadde Stuart Holden en bra sjanse for Bolton, men det fikse volleyskuddet var ikke godt nok plassert til å lure Pepe Reina.

Drøye fem minutter før pause ble Bolton antakelig snytt for et straffespark. Jamie Carragher stakk fram et bein for å blokkere innlegg. Foran seg hadde han også armene, og ballen streifet en eller to av fingrene hans uten at dommeren fikk det med seg.

Sjanser på dødballer Kampen ble ingen fotballfest etter pause heller. Lagene hadde sine største sjanser på dødballer.

Kyrgiakos headet like over for Liverpool, mens Zat Knight og Kevin Davies var nær ved å score for Bolton.

Liverpool sto for kampens høydepunkt rent estetisk etter drøye 70 minutter. Maxi Rodriguez hælsparket til Gerrard, som la inn til Torres. Han nikket ut igjen til Maxi, som halveis brassesparket like over mål.

Det var også en kombinasjon mellom Torres og Maxi som ble avgjørende fire minutter før full tid:

Lucas spilte opp til Torres, som sto med ryggen på mål. Spanjolen dro ballen bakover med undersiden av skoa, rett inn i løpebanen til Maxi Rodriguez. Han tuppet ballen i mål via Jussi Jääskelainen som rakk ikke å reagere.

NØLTE FOR LENGE: Fernando Torres klarte aldri å bestemme seg for om han skulle skyte, drible eller sentre da han fikk sjansen etter sju minutter. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix
NØLTE FOR LENGE: Fernando Torres klarte aldri å bestemme seg for om han skulle skyte, drible eller sentre da han fikk sjansen etter sju minutter. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix Vis mer