Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mayer operert etter det stygge utfor-fallet

Brudd i brystvirvel - ferdig for sesongen.

FALT: Matthias Mayer pådro seg likevel alvorlige skader i sitt stygge fall i utforløypa i Val Gardena lørdag, og han er ferdig for denne sesongen. Foto: EPA/ANDREA SOLERO
FALT: Matthias Mayer pådro seg likevel alvorlige skader i sitt stygge fall i utforløypa i Val Gardena lørdag, og han er ferdig for denne sesongen. Foto: EPA/ANDREA SOLERO Vis mer

Matthias Mayer pådro seg likevel alvorlige skader i sitt stygge fall i utforløypa i Val Gardena lørdag, og han er ferdig for denne sesongen.

Den 25-årige østerrikeren fikk behandling i løypa i over et kvarter før han ble fraktet til sykehus med helikopter. De første rapportene derfra fortalte at «kollisjonsputen» som er innført denne sesongen hadde berget ham fra alvorlig skade.

Søndag ble det meldt at Mayer pådro seg brudd i sjette og sjuende brystvirvel og at han er operert i Innsbruck.

Kirurgen Michael Gabl gjorde inngrepet natt til søndag for å stabilisere området. Han sier i en pressemelding at Mayer må ligge på sykehus i minst ti dager.

- Dette kunne gått mye verre. Jeg har fått beskjed om at jeg kommer til å bli helt bra igjen, sier Mayer i en uttalelse.

Han mistet kontrollen i et hopp og falt hardt i bakken. For første gang ble en alpinists kollisjonspute utløst i et verdenscuprenn. Det skjedde i det sjette fartsrennet etter at utøverne ble utstyrt med dem.

Mayer, som er OL-mester i utfor, ble nummer fire i fredagens super-G-renn i Val Gardena, der det ble norsk trippelseier.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media