Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mayer på psykiatrisk

Østerrikeren løslatt av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Den utestengte skitreneren Walter Mayer har vært på rømmen fra både dopingkontrollører og politi de siste dagene. I går kveld kjørte han inn i en politisperring, da han forsøkte å stikke fra lovens lange arm.

Mayer ble løslatt like etter midnatt, med flere små kuttskader. Han kan fortsatt bli siktet for å ha forsøkt å flykte fra politiet og for villmannskjøringen, skriver nyhetsbyrået AP.

Ifølge østerrikske medier skal Mayer ha klatret ut av et vindu på politistasjonen, for å unngå pressen.

I dag har Mayer også vært på en psykiatrisk klinikk i Klagenfurt. Det er foreløpig uklart om han dro dit frivillig, eller om han ble tvangssendt av politiet.

Utestengt fra OL

Mayer er utestengt fra de olympiske lekene fram til og med 2010, etter å ha vært involvert i en bloddoping-sak i Salt Lake City-OL i 2002.

Han har imidlertid vært tilstede i Torino under lekene, og har vært på besøk i den østerrikske leiren.

- Det er sant at Walter Mayer sov i vår leir natta etter at han ankom, men bare da, sier Alfred Eder, trener for de østerrikske skiskytterne, ifølge AP.

KJØRTE INN I POLITIBIL: Wolfgang Mayer kolliderte med politiet da han forsøkte å stikke av fra dem. Foto: AP
KJØRTE INN I POLITIBIL: Wolfgang Mayer kolliderte med politiet da han forsøkte å stikke av fra dem. Foto: AP Vis mer

Mayer ble ikke funnet i Italia under raidet mot østerrikerne natt til søndag.

Det østerrikske skiforbundet sier søndag kveld at de har avsluttet sitt samarbeide med Mayer med umiddelbar virkning. Skipresident Peter Schröcksnadel oppgir kveldens hendelser som årsaken, men ville ikke utdype.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!