- Mayo frikjent, Petacchi og Piepoli i trøbbel

Skal ha testet positivt på forbudt stoff.

• Dagbladet.no torsdag 14.06-2007: - Petacchi, Piepoli og Mayo testet positivt

Iban Mayo er frikjent av UCI, mens Alessandro Petacchi, Leonardo Piepoli skal begge ha avgitt positive dopingprøver under Giro dItalia, skriver Gazzetta dello Sport.

Avisen skriver at de tre profilerte syklistene avla «ikke-negative» tester i det første Grand Tour-etapperittet på sykkel.

Det påstås at det ble funnet spor etter astmamedisinen salbutamol i prøvene til Petacchi og Piepoli, mens Mayo skal ha testet positivt på testosteron, det mannlige kjønnshormonet som felte Floyd Landis etter Tour de France i fjor.

- Det stemmer at jeg har tatt salbutamol for å behandle allergien min, sier Piepoli.

- Jeg aner ikke hvor store doser jeg har tatt av denne medisinen, men jeg bruker den hver gang jeg føler at jeg trenger den.Salbutamol står på forbudslisten, men ryttere med astma kan bruke det innenfor gitte rammer, forutsatt at de har et såkalt astmasertifikat.

Vant 19. etappe

Iban Mayo var en av svært få ryttere som tidligere var i stand til å ta opp kampen mot Lance Armstrong og Jan Ullrich på de tøffeste fjelletappene i Tour de France. Han ble testet etter seieren på 19. etappe i Giro-en, men ble senere frikjent av UCI for beskyldningene. Mayo har naturlig høye testosteronverdier og UCI går god for disse.

DOPINGTATT? Alessandro Petacchi, som vant fem av etappene under Giro d\'Italia, skal ha testet positivt på et forbudt stoff. Foto: Giovanni Auletta/AP/Scanpix
DOPINGTATT? Alessandro Petacchi, som vant fem av etappene under Giro d\'Italia, skal ha testet positivt på et forbudt stoff. Foto: Giovanni Auletta/AP/Scanpix Vis mer

Mayo og Piepoli kjører for Saunier Duval-laget, mens Petacchi kjører for Team Milram. Ingen av lagene skal være orientert om funnene fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

- Det er ganske håpløst. Jeg tok en telefon til UCI og fikk beskjed om at vi ikke hadde hørt noe fordi det ikke var noe å høre, sier lagleder Mauro Gianetti i Saunier Duval. Han var svært forvirret da det gjaldt den videre skjebnen til de to syklistene.

Hushovd mister konkurrent? 

Dersom Alessandro Petacchi virkelig har testet positivt, kan Thor Hushovd få en konkurrent mindre i kampen om etappeseirer i Tour de France.

Petacchi vant fem etappeseirer i Giro dItalia og har vært regnet som storfavoritt til flere etappeseirer i Frankrike neste måned. Den italienske spurtkanonen vant fire etapper i Tour de France i 2003, og han gikk til topps i klassikeren Milano-San Remo i 2005.

Prøvene til de tre rytterne vil bli testet ytterligere i Roma, og dersom det er nødvendig, kan det hende at de blir sendt til laboratoriet i Barcelona for tester og undersøkelser også der.

Dersom prøvene virkelig viser seg å være positive, er det mye som tyder på at trioen blir utestengt fra Tour de France, som starter i London 7. juli.

(NTB)