RIK:  Floyd Mayweather er kjent for å både tjene og bruke vanvittig mye penger.  Foto:  NTB Scanpix / supplied by xposurephotos.com
RIK: Floyd Mayweather er kjent for å både tjene og bruke vanvittig mye penger. Foto: NTB Scanpix / supplied by xposurephotos.comVis mer

Mayweather er verdens best betalte idrettsutøver

Se topplista.

Ikke overraskende er det bokseren Floyd Mayweather som topper listen over verdens beste betalte idrettsutøvere, ifølge Forbes.

Amerikaneren står bokført med en inntekt på svimlende 2,4 milliarder kroner (300 millioner dollar). Hans tapende motstander i storkampen i weltervekt for en måned siden, Manny Pacquiao fra Filippinene, har tjent litt over halvparten. Men med sine 1,29 milliarder (160 millioner dollar) er han likevel en god nummer to på listen.

Bak de to bokserne følger fotballspillerne Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, men de er langt bak. De to har delt på tittelen om å være verdens beste spillere de siste årene. Inntjeningen er henholdsvis 640 millioner (79,6 mill. dollar) og 594 (73,8 mill. dollar).

Femtemann på listen er tennisveteranen Roger Federer. Sveitseren har hentet hjem 539 millioner (67 mill. dollar) i karrieren.

Blant kvinnene er det Maria Sjarapova som er best betalt med sine 225 millioner kroner (27,9 millioner dollar). Hun er nummer 26 totalt. Serena Williams, som nylig vant Roland-Garros-turneringen, er nummer to blant kvinnene med 198 millioner kroner (24,6 mill. dollar). Hun er med det nummer 47 på totallisten.

Best betalt av de nordiske idrettsutøverne er Zlatan Ibrahimovic som står med en inntekt på 315 millioner kroner (39,1 millioner dollar).

(NTB)