Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mayweather feiret seieren med Bieber

«Århundrets kamp» ble avgjort på poeng.

 PÅ TOPPEN:  Floyd Mayweather Jr. feiret etter at seieren var et faktum. Foto: AFP Photo / John Gurzinski / NTB Scanpix.
PÅ TOPPEN: Floyd Mayweather Jr. feiret etter at seieren var et faktum. Foto: AFP Photo / John Gurzinski / NTB Scanpix. Vis mer

Floyd Mayweather holder grepet om den uoffisielle tittelen «verdens beste bokser uansett vektklasse». Lørdag beseiret han mexicanske Saul Alvarez på poeng i Las Vegas.

Amerikaneren er ubeseiret i 45 proffkamper. Lørdag fikk 36-åringen 41 millioner dollar 8240 millioner kroner, for det promotoren kalte «århundrets kamp», og det er den største enkeltutbetaling i boksehistorien.

Mayweather erobret WBC- og WBA-titlene i super weltervekt fra Alvarez, som måtte tåle sitt første tap som proffbokser.

- Det handler om ferdigheter. Jeg gikk i ringen i kveld og viste ferdighetene mine. Jeg tok min tid og nyttet sjansene da de kom. Jeg kan ikke si at det var min beste kamp, sa Mayweather.

Han bokset en taktisk utmerket kamp mot den yngre og sterkere tittelforsvareren foran 16.746 tilskuere. Tross veteranens dominans fikk han ingen enstemmig poengseier. En dommer overrasket med å vurdere kampen til 114-114, de to andre hadde 117-111 og 116-112.

- Jeg kontrollerer ikke dommernes poenggivning, men jeg er sjokkert over at en av dem mente det var jevnt, sa Mayweather.

Gjør vondt Det var Mayweathers annen kamp etter at han slapp ut av fengsel der han sonet en dom for vold mot sin tidligere samboer.

Mayweather er 13 år eldre og var 7 kilo lettere enn Alvarez, som gikk ned i vekt for kampen. Mexicaneren ble profesjonell som 15-åring i 2005. Lørdagens tap var hans første, etter 42 seirer og en uavgjort kamp.

- Selvsagt ønsket jeg ikke å reise hjem med et tap. Det skjedde, og det gjør vondt, sa han.

Han mente at Mayweather bokset med «olympisk stil» og overbeviste dommerne med antall treff, ikke med slagenes kvalitet.

 FORNØYD:  Etter seieren poserte Mayweather med popidolet Justin Bieber. Foto:    AFP Photo / John Gurzinki.
FORNØYD: Etter seieren poserte Mayweather med popidolet Justin Bieber. Foto: AFP Photo / John Gurzinki. Vis mer

- Han er rask og presis. Slagene var ikke så harde, men han scoret poeng med dem, sa Alvarez.

Til sammen traff Mayweather nesten dobbelt så mange ganger som Alvarez, 232 mot 117.

Nei til Pacquiao Kampen var den annen i Mayweathers seks kampers kontrakt med TV-kanalen Showtime som kan gi ham over 200 millioner dollar.

Flere lurer på hvorfor han valgte å møte Alvarez i stedet for å avtale en etterlengtet og enda mer lukrativ kamp mot filippinske Manny Pacquiao, som Mayweather er blitt beskyldt for å unngå.

- Jeg tenker ikke på Pacquiao, sa Mayweather etter kampen.

(NTB)


 VANT PÅ POENG:  Canelo Alvarez tapte kampen mot Mayweather på poeng. Fot:  AFP Photo / John Gurzinki.
VANT PÅ POENG: Canelo Alvarez tapte kampen mot Mayweather på poeng. Fot: AFP Photo / John Gurzinki. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling