Mayweather gir fra seg alle VM-beltene etter seieren

- Trenger dem ikke.

(NTB/Dagbladet): Floyd Mayweather takker av for godt i september. Mestergrossisten sikter mot å si farvel uten et eneste tap.

Amerikaneren var sterkest og vant lørdagens gigantiske boksekamp i Las Vegas mot filippinske Manny Pacquiao.

Det som ble en svært jevn kamp, er blitt omtalt som århundrets boksekamp, og Mayweather og Pacquiao regnes som verdens to beste boksere uansett vektklasse.

- Når historiebøkene skal skrives, var dette verdt å vente på, sa Mayweather.

- Manny Pacquiao er en helvetes god bokser. Nå ser jeg hvorfor han har en så sentral rolle i boksingen.

Det måtte tolv runder til for å skille dem på poeng. Og amerikanske Mayweather forblir dermed ubeseiret på sine 48 kamper.

Dette var kampen alle bokseinteresserte hadde ventet på i fem år, og astronomiske pengesummer er naturlig nok involvert: Bokserne sikrer seg til sammen svimlende 300 millioner dollar - over 2,2 milliarder kroner. 180 millioner dollar går til Mayweather, mens Pacquiao får 120 millioner.

Celebert - Min neste kamp går i september og blir min siste. Jeg skal pensjonere meg på 49-0, sa Mayweather og henviste til 49 kamper uten tap.

- Jeg er snart 40 år og har vært verdensmester i 18. Jeg er svært takknemlig for hva jeg har fått oppleve.

Etter seieren over Pacquiaoer Mayweather verdensmester i weltervikt for WBC og WBO, samt superverdensmester for WBA. Han har tenkt å gi fra seg alle beltene de neste ukene.

- Jeg trenger dem ikke lenger. Jeg har hatt så mange titler i min tid og er ikke gnien. De kan fungere som motivasjon for yngre boksere på vei opp, sier Mayweather, ifølge Aftonbladet.

Pacquiao avslørte etter kampen at han hadde slitt med en skulderskade i oppkjøringen. Han søkte om å få sette en sprøyte med betennelsesdempende midler før kampen, men Nevadas sportsmyndigheter sa nei.

- Jeg trodde jeg hadde vunnet denne kampen. Han gjorde ikke stort. Jeg traff ham mange ganger, sa Pacquiao.

Han tapte sin sjette kamp i karrieren.

Pågang Også på tribunen satt det tett i tett med superstjerner. Paris Hilton, Jake Gyllenhaal, Denzel Washington, Mike Tyson, Jimmy Kimmel og Donald Trump var bare et lite knippe av kjendisene som kastet glans over kjempearrangementet i MGM Grand Garden Arena.

Kampen måtte utsettes på grunn pågangen fra TV-seere som ville kjøpe tilgang til kampen. I Norge slet også Viaplay en stund med problemer, men alt var løst i god tid før gigantene entret bokseingen.

48-0: Floyd Mayweather vant sin 48. seier av 48 mulige som proffbokser i natt. Til høsten bokser 38-åringen sin aller siste fight, men allerede nå gir han fra seg alle VM-beltene sine. Foto: EPA / NTB Scanpix
48-0: Floyd Mayweather vant sin 48. seier av 48 mulige som proffbokser i natt. Til høsten bokser 38-åringen sin aller siste fight, men allerede nå gir han fra seg alle VM-beltene sine. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer