I NATT SKJER DET: I natt møtes Floyd Mayweather (t.v.) og Manny Pacquiao i det som er blitt kalt en av de største kampene i boksehistorien. Foto: Mark J. Rebilas / USA TODAY Sports / NTB Scanpix
I NATT SKJER DET: I natt møtes Floyd Mayweather (t.v.) og Manny Pacquiao i det som er blitt kalt en av de største kampene i boksehistorien. Foto: Mark J. Rebilas / USA TODAY Sports / NTB ScanpixVis mer

Mayweather kommer til å gå rett i strupen på Pacquiao i natt

Aggressiv plan.

Superkampen nærmer seg, og vel et døgn før Floyd Mayweather går i ringen mot Manny Pacquiao i århundrets boksekamp, letter amerikaneren litt på sløret.

Han sier han har planen klar, og at han ønsker å ta kontrollen fra start. Hamn skal bruke svingslag og gå framover, for på den måten å være den aggressive. Planen er ikke å slippe til filippineren i særlig grad.

Om han klarer det gjenstår å se, for Mayweather blir gjerne regnet for å komme litt sent i gang. Han er en «slow starter», som de sier på engelsk, og derfor er det mange eksperter som mener at Pacquiao nettopp kommer til å utnytte den svakheten hos motstanderen.

- Denne gangen skal jeg kjøre på med en gang. Jeg kommer til å angripe fra første stund. Det er jeg som skal være den aggressive, sier ubeseirede Mayweather. Nettopp at han ikke har tapt som profesjonell, kan komme til å bli det vanskeligste for ham, dersom han selv kommer under press. Blant annet den gamle tungvektsmesteren George Foreman, mener det.

Drømmer om knockout - Selvfølgelig er det en drøm å slå Pacquiao knockout, for jeg er sikker på at han kommer til å møte meg med alt han har. Han kommer til å være en ekstremt hard og tøff motstander. Det er jeg fullstendig klar over, sier amerikaneren som er ubeseiret etter 47 kamper.

Pacquiao har ikke en like imponerende rekordliste, for han har noen nederlag, men han står bokført med over 50 seirer, mange av dem på knockout. Så den filippinske kongressmannen er ingen novise han heller.

- Det er ingen tvil om at jeg står foran en av de tøffeste og beste bokserne jeg noensinne har møtt, slår Mayweather fast.

Nyheten om at amerikaneren vil gå knallhardt ut er godt nytt for alle dem som betaler en skyhøy pris for å se kampen på betal-TV.

I USA koster det bortimot 100 dollar (cirka 800 kroner), og det er betraktelig mer enn de 499 kronene som norske TV-tittere må punge ut med. Med en aggressiv Mayweather fra start, kan kampen komme til å bli utrolig severdig.

Lett trening og hvile Mayweather sier at han kommer til å trene veldig lett, men også hvile mye de siste dagene før kampen natt til søndag (norsk tid).

- Jeg skal slappe av så mye som mulig. Det blir noen turer i gymmen, men på vei dit skal jeg forsøke å ha tunnelsyn, sier mannen med 26 knockoutseirer på sine 47 kamper.

Han sier han er like godt trent før møtet med Pacquiao som han er før alle sine kamper.

- Jeg tar ikke lett på noen motstander. Derfor er forberedelsene omtrent de samme. Jeg ser heller ikke video av motstanderne min før jeg går i ringen, for jeg vet alt om dem med en gang vi berører hanskene til hverandre etter å ha kommet i ringen, påstår Mayweather, som er favoritt hos de fleste ekspertene.

(NTB)

• Mayweather - Pacquiao sendes som pay-per-view på Viaplay og Viasat Parabol natt til i morgen for 499 kroner.