Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mayweather lekte med Marquez

Tilbake i bokseringen etter 21 måneders pause.

STERK I COMEBACKET: Floyd Mayweather (til v.) var altfor god for Juan Manuel Marquez i sitt comeback som proffbokser lørdag. Foto: SCANPIX/AFP/Mark RALSTON
STERK I COMEBACKET: Floyd Mayweather (til v.) var altfor god for Juan Manuel Marquez i sitt comeback som proffbokser lørdag. Foto: SCANPIX/AFP/Mark RALSTON Vis mer

|||

Floyd Mayweather Jr var lørdag tilbake i bokseringen etter 21 måneders pause, og han lekte med Juan Manuel Marquez.

Marquez har vært verdensmester i tre vektklasser, men mexicaneren gikk opp to klasser for å møte Mayweather. Amerikaneren greide på sin side ikke vekta fredag, og måtte derfor avstå 600.000 dollar av sine inntekter for kampen i weltervekt.

Marquez ble bokstavelig talt for liten i møtet med ubeseirede Mayweather, som tok sin 40. strake proffseier. Han klarte å fullføre kampen, men Mayweather ga ham juling kampen gjennom. Mayweather traff med 59 prosent av sine slag, Marquez bare med 12 prosent av sine.

- Marquez er beintøff. Han er en stor, liten mann. Det var vanskelig å bokse mot ham, og han tålte noen utrolige slag, sa Mayweather, som måtte finne seg i at deler av publikum buet mot ham både før og etter kampen.

Slo tilbake

Han slo tilbake mot kritikerne som mener at han velger seg lette motstandere.

- Når skal jeg få den anerkjennelse jeg fortjener? Når skal folk innse at Floyd Mayweather er en stor bokser? Jeg har vært den beste bokseren i min samtid, sa Mayweather.

Han var i ringen for første gang siden han stoppet Ricky Hatton i desember 2007. Han har hatt seks VM-titler i fem ulike vektklasser, og målet er selvsagt en ny tittelkamp.

Rett etter kampen sa WBC-mester Shane Mosley at han vil møte Mayweather.

- Jeg håper at de beste vil møtes. Det er det sporten vår trenger. Jeg er den beste weltervektmesteren, og jeg er villig til å møte hvem som helst, og jeg vil møte Mayweather, sa han.

- Dette er ikke Shane Mosleys kveld, kontret Mayweather.

- Alle veier leder til Floyd Mayweather, og alle vil møte meg, men jeg kan ikke bokse mot alle samtidig.

Tittelkamper

To tittelkamper var forkamper på samme stevne i Las Vegas. Chris John fra Indonesia forsvarte WBA-tittelen i fjærvekt med enstemmig poengseier mot amerikanske Rocky Juarez, mens Michael Katsidis fra Australia ble midlertidig WBO-mester i lettvekt med poengseier over Vicente Escobedo.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling