Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mayweather med skandaløs knockout-seier i Las Vegas

Slo ned Ortiz da motstanderen omfavnet ham.

OMSTRIDT: Floyd Mayweather jr var ifølge rapportene overlegen i kampen mot Victor Ortiz, men avgjorde kampen på en måte mange vil omtale som feig. Dommer Joe Cortez var helt uforberedt da knockout-slagene falt.Foto: SCANPIX/EPA/BRIAN JONES
OMSTRIDT: Floyd Mayweather jr var ifølge rapportene overlegen i kampen mot Victor Ortiz, men avgjorde kampen på en måte mange vil omtale som feig. Dommer Joe Cortez var helt uforberedt da knockout-slagene falt.Foto: SCANPIX/EPA/BRIAN JONES Vis mer

(Dagbladet): Den ubeseirede weltervekt-mesteren Floyd Mayweather jr. er fortsatt ubeseiret i bokseringen etter seieren over Victor Ortiz i natt, men kampen i Las Vegas omtales som en skandale dagen derpå.

Avgjørelsen kom nemlig etter en svært kontroversiell knockout fra Mayweather.

De siste slagene kom etter at Ortiz hadde fått en advarsel for hodeskalling, og tilsynelatende forsøkte å omfavne Mayweather for å beklage.

Mens dommeren så en annen vei, og Ortiz var på vei tilbake for å innta stilling igjen, smalt Mayweather til med to knallharde slag mot en uforberedt motstander, og Ortiz gikk rett i bakken.

Angrep kommentator
Etter kampen nektet Floyd Mayweather å ta selvkritikk på måten avgjørelsen falt, i et oppgjør han forøvrig dominerte fullstendig.

- Jeg fikk et skittent slag mot meg (skallen). Man skal beskytte seg selv til alle tider. Vi berørte hansker, jeg traff ham med en venstre og en høyre, og det var det, sa Mayweather, ifølge Ekstra Bladet, mens publikum buet høylydt.

- Man skal beskytte seg selv. Vi er ikke her for å krangle om hvem som gjorde hva. Han gjorde noe galt, jeg gjorde noe galt. Jeg vant. Han kan få returkamp hvis han vil, sa Mayweather.

Før han gikk til verbalt angrep på 80-årige Larry Merchant, HBO-kommentatorlegenden som gjennomførte intervjuet etter kampen.

- Du har aldri gitt meg en sjanse. Nå kan du gå og snakke med Victor Ortiz. HBO burde gi deg sparken. Du vet ikke en dritt. Du er ikke en dritt, ropte Mayweather helt oppe i ansiktet på Merchant, som smårystet svarte:

- Jeg skulle ønske jeg var 50 år yngre, da skulle jeg gitt deg juling.

Skal møte Pacquiao
Omstridte Floyd Mayweather regnes som en av verdens desidert beste boksere, og sporten venter i spenning på det blir noe møte med Manny Pacquiao neste år.

Kampen de to imellom har imidlertid blitt utsatt tidligere, og Mayweather har blant annet kommet med krav om at filippineren blodtester seg før han vil gjennomføre oppgjøret, som er blitt kalt årtusenets største.

Selv er han fortsatt ikke renvasket for en rekke anklager om vold mot sin egen familie, og risikerer fengsel i forbindelse med den saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling