UBESIERET: Floyd Mayweather avsluttet karrieren med å slå Andre Berto lørdag. Amerikaneren har vunnet alle sine 49 kamper som bokser. Foto: NTB Scanpix
UBESIERET: Floyd Mayweather avsluttet karrieren med å slå Andre Berto lørdag. Amerikaneren har vunnet alle sine 49 kamper som bokser. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mayweather tok perfekt farvel med overlegen seier

- Det er ingenting igjen å bevise i boksesporten.

Floyd Mayweather avsluttet karrieren med å slå Andre Berto lørdag. Amerikaneren har vunnet alle sine 49 kamper som bokser.

38-åringen har med det nøyaktig samme statistikk som Rocky Marciano avsluttet karrieren med i 1956, 49-0. Lørdag var det landsmannen Berto som fikk kjenne på Mayweathers rå utholdenhet og styrke.

- Det var en god kamp. Jeg visste at han ville bli en tøff konkurrent. Erfaring spilte en stor rolle i kveld. Han er en veldig atletisk bokser. Hva kan jeg si? Jeg var den beste i kveld, sa Mayweather etter seieren.

Ikke comeback Flere har tvilt på om Mayweather har ment alvor med snakket om å legge boksehanskene på hylla før han har nådd 50 seirer. Den amerikanske boksestjernen fortalte etter oppgjøret at det er slutt for godt.

- Du må vite når tiden er inne, så jeg tror det er på tide for meg å legge opp nå. Jeg er nær 40 år gammel, har vært i sporten i 19 år og vært verdensmester i 18 år. Jeg har slått alle rekorder, sa Mayweather.

Proffbokseren har tjent mer enn vanvittige 5 milliarder kroner (700 millioner dollar) gjennom sin karriere.

- Det er ingenting igjen å bevise i boksesporten, sa Mayweather.

Populær Kampen mot Bento var den første siden han gikk mot Manny Pacquiao i mai. Det var et oppgjør som slo alle rekorder. Ingen annen boksekamp har genererte større inntekter. Bare i USA ble 3 milliarder kroner (400 millioner dollar) innbrakt.

Under lørdagens kamp var 13.395 til stede rundt ringen. Blant tilskuerne var Justin Bieber og Evander Holyfield. Motstander Bento hyllet sin konkurrent etter tapet.

- I kveld føltes det som at vi gjorde en god prestasjon. Jeg dyttet han til grensa, men vi ble litt for små. Han er der han er for en grunn. Floyd er definitivt en av de beste, det er sikkert, sa Bento.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram