FAR OG SØNN: Floyd Mayweather Jr trenes av sin far, Floyd Mayweather Sr. Her er de to sammen under en boksekamp i 2013. Foto: AP Photo/Rick Bowmer
FAR OG SØNN: Floyd Mayweather Jr trenes av sin far, Floyd Mayweather Sr. Her er de to sammen under en boksekamp i 2013. Foto: AP Photo/Rick BowmerVis mer

Mayweathers far ble skutt av sin egen svoger - mens han holdt sønnen i armene

Spesielt forhold.

(Dagbladet): Det er bare ti dager til det som for mange er boksingens drømmekamp: Amerikanske Floyd Mayweather møter Manny Pacquiao i Las Vegas. Kampen er verdt svimlende 3,2 milliarder kroner.

38-årige Mayweather var verdens best betalte idrettsutøver i 2014, og har tidligere vist at han også kan å bruke pengene han tjener.

Og mannen bak Mayweather er ingen annen enn hans egen far, som selv var bokser. Floyd Mayweather Sr. tok tidlig grep for at sønnen skulle bli en bokser, og da han var bare ti år, lærte faren ham å holde hendene i bokseposisjon, noe sønnen lærte raskt.

Men de to har også delt en annen, mer ubehagelig opplevelse, skriver News.com.

Skutt i beinet Da Floyd Mayweather Jr. bare var et snaut år gammel, fant faren seg med en pistol rettet mot seg, mens han hadde sønnen i armene. Det etter at han og svogeren hadde hatt en liten disputt.

- Jeg skulle ikke sette ned det barnet. Jeg ville ikke dø. Jeg ville ikke sette sønnen min i skuddlinja. Jeg visste han ikke kom til å skyte barnet. Så han rettet pistolen vekk fra ansiktet mitt og mot beinet, og skjøt, sier Floyd Mayweather Sr ifølge den australske avisa.

Skuddet ødela store deler av farens venstre legg, og satte en stopper for hans boksekarriere.

Offentlig disputt Også far og sønn har hatt et turbulent forhold på personlig plan. De to har tilbragt stor tid fra hverandre av flere grunner, og blant annet var faren i fengsel da Mayweather Jr bokset under OL i 1996. I tillegg hadde de en offentlig krangel som strakk seg gjennom omtrent et tiår, som ble så betent at faren nesten tok jobben som trener for en av sønnens utfordrere.

Men de siste fire kampene har han igjen vært ved sønnens side.

- Jeg ville nok ikke vært en bokser hvis det ikke var for faren min. Så lenge han vet at jeg elsker ham, og da jeg gikk ut i ringen, så kjempet jeg ikke bare for meg selv. Jeg har klart dette for oss begge. Jeg synes vi skal være fornøyde med det, sier Mayweather Jr. til News.com.

Boksekampen mellom Floyd Mayweather Junior og Manny Pacquiao er 2. mai. Mayweather er ubeseiret i sin karriere