FORTSETTER SUKSESSEN: Kylian Mbappe feirer etter scoring. Foto: NTB scanpix
FORTSETTER SUKSESSEN: Kylian Mbappe feirer etter scoring. Foto: NTB scanpixVis mer

Ligue 1

Mbappé avgjorde for PSG

Paris Saint-Germain lå under ved pause, men vendte til 3-1-seier borte mot Guingamp i fransk 1. divisjon lørdag. Superstjernene Neymar og Kylian Mbappé scoret.

I sin annen kamp under den nye treneren Thomas Tuchel innledet PSG famlende, og en kjempebrøler av forsvareren Colin Dagba ga Nolan Roux sjansen han trengte for å gi hjemmelaget 1-0-ledelse i det 20. minutt.

En fantomredning av keeperveteranen Gianluigi Buffon avverget nok et baklengsmål før pause. Guingamp jublet for 2-0 da Nicolas Benezet fikk ballen i mål i det 25. minutt, men dommeren annullerte etter videogjennomgang.

Etter pause begynte PSG å få sving på sakene, og Neymar utlignet i det 53. minutt med et straffespark han selv skaffet. Brasilianeren, som mistet de siste månedene av forrige klubbsesong med skade, scoret også i serieåpningen forrige helg.

Mbappé-show

Lenge så det ut til å bli med ett poeng, men lagets unge verdensmester Mbappé avgjorde kampen med sine scoringer i det 82. og det 90. minutt. 19-åringen kom inn ved pause i sin første klubbkamp siden VM-triumfen i Russland.

– Det er sant at jeg tilførte noe, men hele laget ville revansjere seg etter første omgang, sa Mbappé.

PSG måtte greie seg uten flere andre av sine stjerner, deriblant Edinson Cavani. Han er ennå ikke fullt restituert etter skaden han pådro seg i VM.

Rett før 2-1-målet burde Guingamp fått straffespark da Thomas Meunier felte Marcus Coco, men dommeren vinket spillet videre, og videoassistentene grep ikke inn, til allmenn forundring for dem som så kampen på TV.

Full pott

Med seks poeng og 5-1 i mål kan PSG overnatte på tabelltopp. Også Dijon (2-0 over Nantes med to mål av Julio Tavares) og Reims (slo Lyon 1-0 fredag) har full poengpott, og fire lag med seier fra serieåpningen er i aksjon søndag.

Radamel Falcao misset straffespark da Monaco spilte 0-0 mot Lille lørdag. Begge lag fikk sitt første poengtap.