Erling Braut Haaland forbigått av FIFA

Mbappé har stjålet plassen til Haaland

Erling Braut Haalands statistikker er bedre enn tallene som følger Kylian Mbappé. Derfor er nominasjonene til FIFA-kåringen en forbigåelse av det siste årets sensasjon i internasjonal fotball.

Publisert

HAN HAR IKKE vunnet noe, han er for ung og hans tid vil komme. Sier flere. Det første er riktig om du ser bort fra det betydelige bidraget til Salzburgs seriegull 2020, det andre har ikke noe med saken å gjøre, og det tredje er rett og slett bare dumt.

Er du god nok i 2020 spiller det ingen rolle om du kan bli nominert til The Best FIFA Men's Player en eller mange ganger de femten neste åra.

Er du god nok skal du være på lista.

DENNE SPALTEN MENER Erling Braut Haaland er god nok, og at nominasjonen, som tidligere skrevet, er en komplett skandale. Tilbakemeldingene rundt akkurat den påstanden har vært mange, godt begrunnet, lidenskapelige eller direkte dumme.

Det er som med mora og dattera, vi har alle våre preferanser.

Det er det som gjør det vakre spillet så vakkert.

FIFA NOMINERER 11 spillere fordi fotball spilles av lag med 11 spillere. Når nominasjonen foreligger har du A-laget fra det siste året. Der alt handler om antallet spillere, og ingenting om posisjoner.

Paradokset, fordi dette er en personlig pris som derfor burde baseres på personlige framganger og ferdigheter, er at titler vunnet med klubben du spiller for, vektlegges.

ERLING BRAUT HAALANDS tall for tidrommet som ligger til grunn for nominasjonene til The Best FIFA Men's Player 2020 taler for seg. De løper også runder rundt det Kylian Mbappé har levert i samme periode. Hva effektiviteten angår når ikke franskmannen opp den norske landslagsspissen fra Jæren.

Erling Braut Haaland scorer mer og langt oftere enn sin, ifølge Transfermarkt, langt mer verdifulle spisskollega.

På deres lister er Kylian Mbappé verdsatt til 180 millioner euro.

Brautens verdi påstås å være åtti millioner euro mindre enn det.

SKAL EN SPILLER inn må en annen ut. Sånn er det når nominasjonslaget består av 11 spillere. Det er ikke nok å si at Brauten er forbigått. Argumenter må bringes til torgs. Og her er mine, basert på tall og fakta fra tidsrommet som gjelder for årets kåring - 20. juli 2019 til 7. oktober 2020.

Resten sier seg selv.

  • Kylian Mbappé har 1774 minutter og 20 mål fordelt på 23 kamper (20 fra start) i Ligue 1.
  • Det gir scoring per 88,7 spilte minutter, og et målsnitt på 0,87 per kamp.

Hva Erling Braut Haaland angår ser tallene slik ut:

  • For Red Bull Salzburg og Borussia Dortmund spilte han totalt 2312 ligaminutter (979/1333) og scoret 33 mål (16/17) fordelt på 32 kamper (14/18), 25 fra start.
  • Det gir scoring per 70 spilte minutter, og et målsnitt på 1,03 per kamp.

I CHAMPIONS LEAGUE, der ingen kamper fra denne sesongen er innafor kåringens gjeldende tidsintervall, er tallene som følger:

  • Kylian Mbappé: Fem scoringer på 652 spilte minutter fordelt på 10 kamper, seks av dem fra start.
  • Det gir scoring per 130, 4 spilte minutter, og et målsnitt på 0,5 per kamp.
  • Erling Braut Haaland: 10 scoringer fordelt på 554 spilte minutter. Åtte av dem i løpet av 374 minutter på seks kamper for Salzburg, fire fra start. To på 180 minutter for Borussia Dortmund.
  • Det gir scoring per 55, 4 minutter, og et målsnitt på 1,25.

I EN VURDERING rundt de to spillernes personlige prestasjoner og framganger vinner Brauten alle dager. Han har vært en bedre spiller i et relativt sett dårligere fotballag. Måler du derimot Borussia Dortmunds resultater opp mot PSG's er nordmannen sjanseløs.

PSG vant The Treble i Frankrike og spilte finalen i Champions League.

Borussia Dortmund vant den tyske supercupen to uker før seriestart, fem måneder før Erling Braut Haaland signerte.

PSG's TITLER ER det eneste som taler til Kylian Mbappe´s fordel. Alt annet peker Brautens vei. Nordmannen har vært en bedre og viktigere spiller enn franskmannen.

Om det er mora eller dattera vet jeg ikke, men konklusjonen er uansett den samme.

Erling Braut Haaland hadde fortjent en nominasjon på Kylian Mbappe´s bekostning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer