GAVMILD: Kylian Mbappé donerer alt han har tjent under VM til veldedighet. Foto: Pixathlon/REX/Shutterstock
GAVMILD: Kylian Mbappé donerer alt han har tjent under VM til veldedighet. Foto: Pixathlon/REX/ShutterstockVis mer

Mbappé hylles for gesten. Her er flere av verdens mest gavmilde fotballstjerner

Mange fotballstjerner donerer en del av lønna til veldedige formål.

En måned med fotballmoro er over, og Frankrike står igjen som verdensmester etter et strålende VM.

En av mesterskapets store spillere, var unge Kylian Mbappé (19). Til tross for sin unge alder, har 19-åringen, som til daglig spiller i PSG, superstjernestatus.

Nå velger han å donere alle pengene han har tjent under mesterskapet til veldedighet. Dette skal ifølge L'Equipe skal det dreie seg om en sum på i underkant av 140 000 per kamp, samt gullbonusen. Til sammen skal det være omtrent 4,2 millioner.

Summen går i sin helhet til organisasjonen Premiers de Cordee, som gir funksjonshemmede barn mulighet til å drive med idrett. Det får han naturlig nok ros for.

Andre rause stjerner

At fotballstjerner - som vi jo må være så ærlige å si at tjener til salt på grøten og vel så det - gir til veldedighet, er ikke uvanlig.

Fra før er det blant annet kjent at Manchester United-stjerna Juan Mata gir bort én prosent av lønna til veldedighet som støtter fotballtiltak for vanskeligstilte barn.

I 2015 var det Cristiano Ronaldo som ga mest til veldedighet, fulgt av fribryteren John Cena og tennisdronninga Serena Williams.

SNILL: David Beckham. Foto. AFP PHOTO / RHONA WISE
SNILL: David Beckham. Foto. AFP PHOTO / RHONA WISE Vis mer

Gavmild Beckham

David Beckham (43) har riktignok lagt opp, men er en fotballegende. Engelskmannen dras fram av både nettstedet 90 Minutes og Look to the Stars som en av idrettens aller mest gavmilde.

Beckham er nemlig UNICEF-ambassadør, i tillegg til at han støtter flere andre organisasjoner. Han var også med å stifte Malaria No More. Da han mot slutten av karrieren spilte i storklubben Paris Saint-Germain, donerte han også bort hele lønna si. Det var omtrent 150 000 pund i uka.

Tidligere Chelsea-stjerne Didier Drogbas innsats er også bemerkelsesverdig. Han har nemlig jobbet iherdig for fred i hjemlandet Elfenbenskysten. Hans bidrag til fredsprosessen gjorde at han ble nevnt som en av verdens 100 mest innflytelsesrike personer i 2010.

Drogba har også startet sin egen organisasjon, som støtter utdanning og helseformål i Afrika.

Kobles til Real Madrid

Etter en solid sesong i PSG og et strålende VM, kobles Kylian Mbappé nå til Real Madrid, som leter etter en erstatter for Cristiano Ronaldo, som nylig ble Juventus-spiller.

Det var et rykte Mbappé dementerte etter VM-finalen.

- Selvfølgelig blir jeg i PSG. Ett hundre prosent, svarte 19-åringen da han ble konfrontert med ryktene av ESPN.

Mbappé scoret ett mål i VM-finalen mot Kroatia og ble ikke overraskende kåret til turneringens beste unge spiller