Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

PSG har 12 strake seire fra sesongstart

Mbappé og Neymar herjet da PSG satte gjev rekord

Kylian Mbappé scoret et spektakulært mål og la opp til Neymars vinnermål da Paris Saint-Germain slo serietoer Lille 2-1 i Ligue 1 fredag.

SCORET: Superstjernene Neymar og Kylian Mbappé fikset biffen for PSG fredag kveld. Foto: FRANCK FIFE / AFP
SCORET: Superstjernene Neymar og Kylian Mbappé fikset biffen for PSG fredag kveld. Foto: FRANCK FIFE / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Plasseringsmessig var det en toppkamp, men PSG er poengmessig helt suveren. I den 12. serierunden tok laget sin 12. trepoenger og topper nå tabellen 11 poeng foran Lille.

12 strake seirer fra sesongstart er ny rekord for de fem største europeiske ligaene. Paris Saint-Germain slo fredag Tottenhams rekord på 11 seirer, satt i 1960.

PSG-trener Thomas Tuchel brukte midtbanespiller Marco Verratti fra start, selv om italieneren tidligere i uken ble pågrepet for promillekjøring. Verratti var involvert i Mbappés ledermål i det 70. minutt, da han spilte fram Neymar som i sin tur fant den unge franske VM-stjernen.

Neymars pasning var innom en Lille-spiller før den nådde Mbappé, som vakkert skrudde ballen i hjørnet fra 20 meter. 19-åringen har spilt bare sju av seriekampene, men topper måljegerlista med 11 mål.

I det 84. minutt flikket Mbappé ballen til Neymar, som tok seg forbi tre spillere før han scoret 2-0-målet. Det ble vinnermålet ettersom Nicolas Pepe reduserte på straffespark i tredje overtidsminutt.

Mens PSG er suveren i hjemlig serie, har laget slitt i mesterligaen og tatt bare fire poeng på de tre første kampene. Tirsdag venter en vanskelig bortekamp mot Napoli.

Tuchel hvilte Edinson Cavani lørdag for å ha ham i toppslag i Italia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!