AVGJORDE: Kylian Mbappé gjorde kampens eneste mål da Frankrike slo Peru i Jekaterinburg. Foto: AP Photo/David Vincent/NTB scanpix
AVGJORDE: Kylian Mbappé gjorde kampens eneste mål da Frankrike slo Peru i Jekaterinburg. Foto: AP Photo/David Vincent/NTB scanpixVis mer

Mbappés scoring hjalp Hareide: - Kjempegode muligheter for avansement

Frankrike sikret seg plass i åttendedelsfinale med 1-0-seier over Peru.

  • Frankrike – Peru 1–0 (1–0)

Kylian Mbappé ble Frankrikes yngste målscorer i et VM-sluttspill noensinne med sin scoring mot slutten av den første omgangen. Dermed er Frankrike sikret avansement fra gruppespillet.

Det kan være gode nyheter for Åge Hareide og Danmark som er motstander i den siste gruppespillkampen. Med plass i åttendedelsfinalen sikret kan Didier Deschamps velge å spare flere av sine storstjerner i møtet med - danskene.

Det mener også TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

- Nå har Danmark kjempgode muligheter til avansement, sier den tidligere Start-spilleren.

- For at dette ikke skal gå må jo Australia slå Peru. Det tror jeg de skal få slite med, Peru har vært gode i de to kampene til tross for at det ikke har blitt poeng. De er i sitt første verdensmesterskap på 36 år og har masse tilreisende supportere tilstede, så jeg ser ikke for meg at de skal slakke av på noe som helt selv om de er slått ut.

Mathisen tror Hareide vil være meget godt fornøyd med hvordan gruppa ser ut etter to av tre gruppespillkamper.

- Om de skulle vinne blir det målforskjell som gjelder. Jeg tror Danmark også har gode muligheter for et uavgjort resultat. Dette ligger veldig godt til rette for danskene. Så jeg tror at når Hareide setter seg ned med et glass iskaldt appelsinjus i kveld og ser på tabellen så ser han at Danmark har gjort en kjempejobb til nå og ligger meget godt an, sier Mathisen videre.

Med et Frankrike-mannskap som allerede er videre kan det være at laget velger å spare spillere. Med uavgjort i siste gruppespillkamp vil begge lagene ta seg videre fra gruppespillet. Mathisen regner med at Frankrike vil spare sine største stjerner til kampen.

- Ja, det tror jeg absolutt de kommer til å gjøre. Det svekker dem ikke noe særlig de har fantastisk tropp, men ønsker neppe å risikere for mye og spiller ikke på hundre prosent. Et uavgjort resultat passer dem godt, da vinner de også gruppa, så dette går danskenes vei, sier Mathisen til Dagbladet.

Peru slått ut

Frankrike gjorde to endringer fra den første kampen mot Australia. Inn kom Olivier Giroud og Blaise Matuidi og særlig førstnevnte var mye involvert i det Frankrike gjorde godt offensivt.

Hugo Lloris holdt nullen i sin 100. landskamp for Frankrike og til tross for Perus spillemessige overtak i den andre omgangen ble Frankrikes kaptein sjelden satt på ordentlige prøver.

Som mot Danmark hadde Peru sjanser nok til å få med seg poeng fra kampen. Foran et folkehav av peruanske fans styrte de store deler av kampen, men maktet ikke å få ballen i mål.

Dermed er VM over et av VMs mest ballspillende lag etter to gruppekamper og avansement fra gruppe C står mellom Frankrike, Danmark og Australia.

God fransk start

Pogbas farlige skudd fra 20 meter spratt farlig foran keeper og rett forbi stolpen.

Raphaël Varane var uhyre nære rett før kvarteret. Real Madrid-stopperen raget over alle på en corner fra Griezmann, men headingen hans strøk utenfor lengste stolpe.

Nå hadde Frankrike begynt å finne hverandre offensivt. En lang pasning fram fant Giroud som la ned ballen til Griezmann. Skuddet gikk rett på Gallese, som på uortodokst vis fikk ballen unna.

For uten en fem minutters periode var det en jevnspilt først halvtime uten de store hendelsene.

Utnyttet peruansk feil

Etter halvtimen kom omgangens største sjanse. Den falt til akkurat den personen Peru ønsket. Christian Cueva slo inn langs bakken fra venstre og Paolo Guerrero brukte et touch for å få ballen forbi Varane. Perus storscorer skulle plassere ballen i lengste, men klarte ikke å overliste Hugo Lloris.

Tre minutter etter var det Kylian Mbappé som var nær for Frankrike. En flott løftet ball fra Pogba fant Mbappé, men 19-åringen fikk ikke treff på sitt frekke hælforsøk.

Det var bare en forsmak på det neste som skulle skje. Frankrike angrep, men mistet ballen. Guerrero var langt nede i banen, men brukte for lang tid. Det unyttet franskmennene til det fulle.

Pogba vant ballen, spilte gjennom Giroud som skjøt på første touch. Ballen gikk via Rodriguez, spratt over keeper Gallese og på bakerste dukket Mbappé opp og sørget for å dytte ballen over mållinja.

Etter å ha gått opp i ledelsen disket Frankrike opp med et par fantastiske kontringer ledet an av Mbappé og Griezmann, men klarte ikke å utnytte de gode posisjonene de fant.

HAREIDE-PARODI: Er du Norges beste til å parodiere Åge Hareide? Da kan du vinne Danmarks VM-landslagsdrakt! Last opp din parodi på Instagram med emneknaggen #DBVM. Vinneren kåres under Dagbladet TV sin finalesending 15. juli. VIDEO: Johan Øiestad Vis mer

Kjempeskudd

NÆRE: Perus Pedro Aquino skriker av fortvilelse etter hans fantastiske skudd traff stolpen og ut. Foto: AFP PHOTO/JORGE GUERRERO/NTB scanpix
NÆRE: Perus Pedro Aquino skriker av fortvilelse etter hans fantastiske skudd traff stolpen og ut. Foto: AFP PHOTO/JORGE GUERRERO/NTB scanpix Vis mer

Peru var nødt til å angripe om de fortsatt skulle ha et håp om å gå videre. Søramerikanerne var uhyre nære en utlikning tidlig i andre omgang.

Et fint angrep endte opp med at Aquino fikk ballen på 19 meter. På første touch dundret midtbanemannen til og skuddet føk forbi en sjanseløs Lloris, men traff utsida av stolpen helt oppe ved krysset.

Peru hadde ballen og forsøkte gang etter gang å tre seg forbi Frankrikes kompakte forsvars- og midtbaneledd.

Sjansene lot vente på seg og det nærmeste de kom etter stolpeskuddet var et frispark fra Guerrero som Lloris enkelt tok seg av.

Frankrike har aldri tidligere tapt en kamp i et VM-sluttspill etter å ha ledet til pause og forbedret den statistikken til 20 seire og bare en uavgjort da landet har ledet til pause i VM.