Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

McAllister: - United er som et såret dyr

Men advarer Liverpool om å ta for lett på oppgaven.

ADVARER: Gary McAllister mener United er som et såret dyr, men advarer likevel Liverpool mot å ta for lett på oppgaven. Her i en vennskapskamp i Australia, med andre Liverpool-legender i januar i år. Foto: WENN.com
ADVARER: Gary McAllister mener United er som et såret dyr, men advarer likevel Liverpool mot å ta for lett på oppgaven. Her i en vennskapskamp i Australia, med andre Liverpool-legender i januar i år. Foto: WENN.com Vis mer

Tidligere Liverpool-spiller Gary McAllister tror lagets kontringsstyrke sikrer europaligaavansement mot Manchester United torsdag. Likevel advarer skotten mot å undervurdere rivalen.

Liverpool vant første møte 2-0 på Anfield, og Jürgen Klopps mannskap sikret seg med det et sterkt utgangspunkt før returmøtet på Old Trafford. Klubbambassadør McAllister (51), som tirsdag var i Oslo for å promotere en av Liverpools fotballskoler, ser fram til oppgjøret.

- Det blir en «massiv» kveld. Liverpool imponerte stort i første kamp, og jeg synes faktisk at 2-0 var et flatterende resultat for United. Seieren kunne ha vært enda større, sier McAllister til NTB.

- Vi scorer Han advarer likevel Merseyside-laget mot å ta lett på returoppgjøret.

- Vi er bare halvveis, og United er som et såret dyr etter 0-2-tapet. United-spillerne ønsker trolig å framstå som mot slutten av FA-cupoppgjøret mot West Ham (1-1) i helgen. Da spilte United med god intensitet, slik Liverpool gjorde det mot United i forrige uke. Liverpool-spillerne må spille med topp konsentrasjon - alle feil vil bli straffet, sier McAllister.

- Man kan aldri undervurdere United, spesielt ikke i denne typen kamper, påpeker han.

Skotten er likevel sterk i troen på avansement.

- Jeg tror vi kommer til å score på Old Trafford, og dét vil gjøre det svært vanskelig for United, sier McAllister, som spilte for Liverpool i perioden 2000-2002.

51-åringen mener kjappe bein kan gjøre jobben for gjestene.

- Jeg tror Klopp satser på at lagets raske angrepsspillere kan skade United i kontringsfasen, sier skotten, som også er glad for at Liverpool brøt Louis van Gaals gode statistikk i første kamp. United-manageren vant sine fire første kamper mot Liverpool, men vinnerrekken tok altså slutt på Anfield forrige torsdag.

- Viktig - Psykologisk sett var det veldig bra at Liverpool vant. Også med tanke på måten United ble slått på. Det var en overlegen seier, sier McAllister.

- Hvor viktig er europaligaen for Liverpool?

- Denne turneringen er åpenbart viktig for klubben, spesielt fordi vinneren får en plass i mesterligaen neste sesong. Liverpool-spillerne kjemper for hvert eneste poeng i serien, men det blir nok vanskelig å klare en topp-fire-plassering der. Jeg mener det er mer realistisk å vinne europaligaen, sier McAllister, og peker på at Liverpool har sju poeng opp til tabellfirer Manchester City, riktig nok med en kamp mindre spilt.

- I tillegg skal man ikke undervurdere det å vinne noe. I denne klubben handler alt om å vinne titler. Det var fantastisk å vinne UEFA-cupen med Liverpool i 2001, legger skotten til.

Klopp-ros 51-åringen er fornøyd med det tyske Jürgen Klopp har fått til i sjefsstolen så langt.

- Han er en veldig karismatisk manager. Under ham har Liverpool spilt 3-4 herlige kamper denne sesongen. Noen nedturer har det vært, men det er normalt. Han kan være ganske fornøyd med det han har gjort. Jeg tror kurven fortsetter å peke oppover neste sesong. Klopp kommer sikkert til å hente inn noen nye spillere i sommer i tillegg, sier McAllister.

Hvilke typer laget trenger, ønsker skotten derimot ikke å gå inn på.

- Men det handler om kvalitet, poengterer han.

- Jeg tror det kommende overgangsvinduet blir krevende. De fem-seks beste klubbene ønsker å forsterke. Det vil bli tøff konkurranse. Men i den forbindelse vil det være et stort pluss hvis klarer Liverpool å komme til mesterligaen, legger McAllister til.

- Det har blitt spekulert i om Klopp kommer til å hente spillere fra gamleklubben Dortmund?

- Dortmund-spillerne vet hvordan Klopp er som manager, de vet hvordan han opererer. Tiden vil vise hva som skjer, svarer skotten.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram